Destruktiva relationer

Destruktiva relationer

Alla har vi någon gång upplevt det. En relation som tar betydligt mer energi än vad den ger. Det kan handla om kärleksrelationer, familjerelationer, vänskapsrelationer eller andra sorts relationer. Den gemensamma nämnaren är att relationen får oss att må dåligt på något sätt, gång på gång.

Varför existerar destruktiva relationer?

De existerar därför att de har något att lära oss om oss själva. Relationer är våra absolut bästa läromästare, det är det alla slags relationer är till för, det är deras syfte. Vi lär oss av varandra hela tiden, även fast vi stundtals inte ser det så.

Är du en av dom som gång efter gång faller för “fel” partner? Är du en av dom som gång efter gång blir sviken i vänskapsrelationer?

Då kan du vara säker på att det finns en och annan viktig lärdom att upptäcka. En lärdom om dig själv.

Vad kan destruktiva relationer lära oss?

De kan lära oss massor! Till exempel:

  • Att se vårat egenvärde!
  • Att våga stå upp för oss själva!
  • Att inte vara rädd för eventuella konsekvenser när du talar om vad du behöver för att må bra!

Om personen det handlar om verkligen har ett genuint intresse av eran relation kommer han/hon att lyssna och ta dig på allvar! Om inte…är det på tiden att göra ett avslut och gå vidare.

Och visst, det är ingen dans på rosor att avsluta relationer. Men efter en tid av tårar, ältande och tandagnisslan kommer du inse att det faktiskt var det bästa för dig.

Tacka personen för vad den lärt dig. Utan han/hon hade du inte tagit ett enormt kliv i din utveckling och blivit ett stort antal insikter rikare.

Det här fixar du!! Kramar /Ljusglimten

ljusglimten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *