Dagens kort från Osho Zen 27/4 

Ensamhet 


Det är en enorm skillnad på att vara ensam och att känna sig ensam. 

När vi känner oss ensamma har vi andra i tankarna. Vi saknar en annan person. Den ensamheten är ett negativt tillstånd. Då känner vi att allt hade varit så mycket bättre om bara den andra personen varit närvarande – det kan vara en vän, mamma, pojkvän osv. Den ensamheten är en frånvaro av någon annan. 

Att vara ensam är att vara närvarande i sig själv. Det är ett positivt tillstånd. Det är en översvallande närvaro som du kan fylla hela universum med. Då finns det inget behov av någon annan. 

Om vi inte har någon betydelsefull person i vårat liv kan vi antingen känna oss ensamma på grund av det, eller njuta av friheten som ensamheten medför. 

Om du delar med dig av sånt du tror på till andra men inte får stöd eller uppmuntran kan du antingen känna dig ensam och bitter eller glädjas åt att din syn på saker och ting är tillräckligt stark för att över leva utan andras gillande eller godkännande. 

Om du står inför en sådan situation just nu, var uppmärksam på hur du väljer att uppfatta din “ensamhet” och ta ansvar för de val du gjort. 

Var ditt eget ljus! ❤️

Kram /Ljusglimten 

ljusglimten

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *