Dagens kort från Osho Zen 10/5

Oskuldsfullhet 


Den gamle mannen på bilden utstrålar förtjusning likt ett barn. Han omges av ett skimmer av nåd, som om han är fullständigt bekväm med sig själv och med det livet har fört med sig. 
Han verkar ha en lekfull kommunikation med bönsyrsan som sitter på fingret. Som om de två är bästisar. 
De rosa blommorna som faller ned över honom symboliserar att släppa taget, avkoppling och sötma. De är ett svar på hans närvaro, en spegling av hans egenskaper. 
Oskuldsfullheten som kommer ur en djupare förståelse av livet är likt ett barns, men dock inte barnsligt! 
Barnens oskuldsfullhet är ren och vacker men okunnig, och den kommer att bytas ut mot misstro och tvivel allt eftersom barnen växer upp och lär sig att världen kan vara en farlig och hotfull plats. 
Men oskuldsfullheten hos den som lever sitt liv fullt ut utvecklar visdom och acceptans för livets ständigt föränderliga underverk. 
Om du släpper allt du vet (och det inkluderar ditt namn, din identitet, allt, därför att detta har tilldelats dig av andra) om du släpper allt som andra har tilldelat dig kommer du att få en helt annan upplevelse av din tillvaro och existens – oskuldsfullhet. 
Det blir en korsfästelse av din personlighet som leder till att din oskuldsfullhet återuppstår.  
Det är nu dags att släppa sådant som andra lagt på dig, som åsikter, värderingar etc. När du gör det blir du ett barn igen. Pånyttfödd. ❤️

Kram /Ljusglimten 

ljusglimten

2 kommentarer

  1. Vacker kort verkligen. Blev berörd av dina ord fint tack
    Kram🕉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *