Dagens kort från Osho Zen 27/5

Mottaglig för intryck


Att vara mottaglig representerar den feminina sidan. 

Kvinnan på bilden sträcker upp armarna för att ta emot. Avsaknaden av huvud symboliserar att hon inte kan påverkas negativt av det upptagna och stridiga sinnet. Hon är helt och hållet i samklang med universum. Hon ger samtidigt som hon tar emot, ett konstant flöde av harmoni. 

Släpp dina förväntningar och krav och känn tacksamhet över allt livet ger. 

Känsligheten, intuitionen och medkänslan behöver lysa starkast nu. Då upplöses alla hinder som håller oss separerade från varandra och från Universum. 

Att lyssna är viktigt nu! Att verkligen lyssna innebär att du glömmer bort dig själv helt och hållet. Endast då kan du lyssna! När du lyssnar uppmärksamt till någon glömmer du dig själv. När du inte glömmer dig själv så lyssnar du inte. Om du är alltför självmedveten låtsas du bara att du lyssnar – men det gör du inte. Du kanske nickar och säger ja eller nej ibland. Men du lyssnar inte. 

När du lyssnar blir du mottaglig. 

Att lyssna är nyckeln till att bli passiv. När du är passiv öppnas dörren och du blir ett med yin, den feminina kraften. 

Koppla bort ditt distraherande sinne och lyssna.❤️

Kram /Ljusglimten 

ljusglimten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *