Naturlig antibiotika som våra förfäder använde istället för piller – Del 1 av 4

1. Oregano/Oreganoolja

Förutom sina antibakteriella egenskaper kan oregano hjälpa till med matsmältningen och bidra till viktminskning. En olja som finns i oregano, karvakrol, bekämpar bakterier som kan leda till infektioner. Oreganoolja behandlar infektioner som är kopplade till matsmältningsapparaten samt även en särskild svampinfektion. Oregano är så mycket mer än bara en krydda.

2. Raw Äppelcidervinäger

Det finns flera fördelar med att inta raw äppelcidervinäger varje dag för den har antibiotiska och antiseptiska egenskaper som verkar naturligt alkaliserande på ditt inre system. Dessutom kan den hjälpa dig med att till exempel minska din vikt, minska ditt kolesterolvärde och minska risken för cancer. Äppelcidervinäger som är fri från kemikalier kan även användas lokalt för att desinfektera och sterilisera.

3. Honung

De gamla romarna använde honung ute på slagfälten för att behandla sår och förebygga infektioner.

Efter tusentals år anser fortfarande civilisationer över hela världen att honung är en av de absolut bästa naturliga antibiotikum , desinfekterande, antiinflammatoriska och antiseptiska medlet som finns.

Nya Zeeland´s Manukahonung har visat sig innehålla de högsta nivåerna av antioxidanter och har bäst läkande effekt.

Ett enzym som finns i honung utsöndrar väteperoxid. Den processen hjälper kroppen att bekämpa infektioner och förebygger tillväxt av bakterier. Honung är lugnande för matsmältningssystemet, avlägsnar gifter från blodet samt hjälper levern att fungera mer effektivt.

Kombinerar du honung med kanel stärker du upp de vita blodkropparna, en riktig boost för immunförsvaret!

Raw, organisk honung är det bästa alternativet eftersom pastöriseringsmetoden dödar de antioxidantiska effekterna.

Kram /Ljusglimten ❤️

ljusglimten

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *