Är DU det svarta fåret? Grattis!! Då har du kommit långt!

Vem är du?

Jag är inte direkt känd för att vara ett får, en i flocken. Jag går min egen väg. Jag säger vad jag tycker och tänker om saker och ting. Om någon inte håller med mig….det är helt okej! Alla är vi unika individer med unika åsikter. Jag accepterar det. Det är så det ska vara. 

20 år

Vid den åldern fick jag syn på en bok min mamma hade i hyllan. Den hette “Bortom fruktan”. Jag drogs starkt till den och började läsa. Sen var jag fast! Jag köpte många böcker i samma genre och läste, läste och läste!

Min sanning

Äntligen hade jag hittat MIN sanning!! Den känslan går ej att beskriva. Skolans religionskunskap i all ära….visst är det nyttigt att få lärdom om de olika religionerna, absolut! Men…jag har aldrig kunnat relatera helt till den protestantiska sidan av kristendomen som det tydligen var meningen att jag skulle göra. Den har alltid fått mig att känna mig kluven. Jag har aldrig känt mig bekväm med den. Nu vill jag inte påstå att katolicismen eller  de andra religionerna gjort mig mer bekväm! Den enda “religion” jag kan känna mig dragen till är Buddhismen, men buddhismen är inte en religion, det är en livsstil! Det är västvärlden som har stämplat Buddhismen som en religion. Tyvärr!

Var kritisk

Att vara kritisk är nyttigt!!

Vad tror DU på?

Läs allt du kan komma över om olika religioner/livsstilar/andlighet….och så vidare! Sen väljer du ut de delar som känns rätt för DIG! För det som känns rätt för DIG är DIN sanning!! Du kan ta alla delar som känns rätt för dig, pussla ihop dom och skapa din egen livsstil/religion. Följ DITT hjärta! Då kan det omöjligt gå fel.

Vad andra tycker

Självklart kommer andra människor tycka, tänka, analysera och kanske till och med ta avstånd från dig när du funnit din sanning. Detta är fullständigt normalt! Människor har en tendens att bli oroliga när någon i “flocken” förändras. Det går ju inte för sig!! Då blir du ett orosmoment som skapar ringar på den lugna vattenytan. Och det blir ytterst obekvämt!! Hur ska “flocken” hantera det? Panik!

Det svarta fåret

Du blir genast det svarta fåret. Antingen vill flocken få dig att glömma dina nyvunna idéer och tankar. Eller så blir du utesluten ur flocken….helt enkelt.

Ett får som tycker och tänker självständigt!? Ett får som går sin egen väg!? Ve och fasa!! DU bringar oreda i flocken och det passar sig inte!

ÄR du det svarta fåret??

GRATTIS!!! Då är du verkligen på rätt väg! Misströsta inte om du känner dig ensam, nya människor som tror och tänker som du är på väg åt ditt håll! Era vägar kommer att korsas, var så säker. Det är bara en fråga om tid.

Ge inte upp! Våga stå upp för din sanning, även om flocken (samhället) tycker annorlunda!

Kram /Ljusglimten

 

 

 

ljusglimten

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *