Dagens kort från Osho Zen 6/7

Hej alla! 😊 Det har blivit ett litet uppehåll med dagens kort pga att det har varit mycket. Men nu är jag tillbaka igen! 


Jämförelse 


Har någon någonsin sagt dig att bambun är vackrare än eken, eller att eken är mer värdefull än

bambun?
Tror du att eken önskar att den hade en ihålig stam precis som bambun? Är bambun avundsjuk på eken för att den är större och för att dess löv ändrar färg på hösten?

Själva tanken på att dessa två träd skulle jämföra sig med varandra är ju löjlig….men vi människor verkar tycka att denna vana är väldigt svår att bryta.

Det är bara att inse fakta, det kommer alltid att finnas någon som är vackrare, mer talangfull, starkare, intelligentare eller till synes lyckligare än du. Och omvänt, det kommer alltid finnas de som är mindre än dig på dessa plan.

Att ta reda på vem du är innebär inte att du ska jämföra dig med andra, utan det innebär att du ska se huruvida du uppfyller dina egna potential på de bästa sätt du kan.

Jämförelse skapar underlägsenhet och överlägsenhet.

När du inte jämför försvinner all underlägsenhet och överlägsenhet. Då är du, du är helt enkelt där. Framme vid målet. En liten buske eller ett stort träd – det spelar ingen roll, du är dig själv! Du behövs!

Ett grässtrå behövs precis lika mycket som den största stjärnan. Utan grässtrået blir världen mindre än den är ämnad att vara.

Se dig omkring. Allt behövs och allting passar ihop. Det är en organiserad enhet: ingen är högre, ingen är lägre, ingen är överlägsen och ingen är underlägsen.

Alla är vi ojämförligt unika!❤️
Vill du att jag drar ett/flera kort bara för dig? Klicka HÄR för mer information. OBS! Kö kan förekomma. 

Kram /Ljusglimten

ljusglimten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *