Handavtryckets betydelse för indianerna – och hur du tolkar det

Här berättar jag lite om symbolen “Handavtryck – Hand Prints” som förekommer i orakelkortleken Native American Divination. Detta var även kortet jag drog åt alla er som läser idag tisdag 12/7.

Handavtryck var en symbol som användes av de olika indianstammarna

Handen var en symbol för mänskligt liv, och detta tecken ansågs kanalisera energi till den som bar den. Därför målades den ofta på kläder och tipis. Handen stod också för andlig kraft, styrka, herravälde och beskydd.

Målade handavtryck vid boplatser symboliserade bestående familjetraditioner samt kulturella traditioner.

Krigsmålning

Handsymbolen ansågs ge framgång vid närkamper, man mot man. Den målades i ansiktet på krigarna innan de drog ut i strid med syftet att skrämma fienderna.

Svart användes som ett tecken för seger. När en indianstam vunnit striden målade de svarta handavtryck på sig själva och sina hästar innan de återvände hem.

Så vad betyder det här handavtrycket när det dyker upp i ditt liv?


När kortet “Hand Print” dyker upp betyder det att du ska tänka på de som kommit till jorden före dig. Din familj och dina släktingar. Det är upp till dig att fortsätta leva som de lärt dig, eller att göra dig av med mönster och beteenden som inte längre tjänar dig.

Finns det något beteende du vill förändra hos dig själv?

Men innan du kan genomföra några förändringar måste du först bli medveten om ditt förflutna. Bli medveten om de band som finns knutna mellan dig och andra. Först när du inser hur det ligger till kan du klippa banden för gott.

Kram /Ljusglimten

 

 

 

ljusglimten

8 kommentarer

 1. Oj vilket intressant och kraftfullt kort. Ska göra mitt bästa. Vad jag märkt är att klippandet blir liksom en process tills det lossnar. Är det så
  Tack för läsningen🙋🏻

  • Ja klippandet är en process. Ibland behöver man gå tillbaka och göra om samma sak igen, och igen.
   Tack fina du!❤️😊

 2. Tack du fina…
  För mig är det en symbol för framtiden…. Konstigt🙏
  Kram
  Anette

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *