En falsk lyckovärld 

Vad är lycka?


Många människor verkar vara lyckliga. Jag tror inte att dom tänker så mycket på den saken. Vissa har som livsmål att göra karriär, hitta partner, gifta sig, köpa hus, skaffa barn och sådant som hör till. Jag har sett människor som har ett totalt tunnelseende när det kommer till allt detta. Dom blir som tjurar som rusar efter matadoren. 

När dessa mål är uppfyllda har vi uppnått Nirvana och då blir vi lyckliga. 

Eller? 

Om nu lyckan skulle vara beroende av dessa ting, hur kommer det sig då att så många blickar blottar en sorgsenhet? En sorgsenhet som jag inte ens tror att de själva är medvetna om. 

Du har väl inget att vara olycklig över?

De människor som har uppnått denna sociala status men känner att något saknas, att de fortfarande inte är riktigt nöjda med tillvaron, där är mörkertalet stort. Många vågar inte erkänna dessa känslor, varken för sig själva eller för andra med rädsla för att bli dömda. 

Det är ungefär som att det finns en rädsla över att klaga, att vara missnöjd. Jag som redan har “allt”, vad har jag att vara olycklig över? Det finns en skamkänsla begravd i detta. Vem är jag att beklaga mig när det finns så många som inte har allt det som jag har? 

Varför är jag inte lycklig?

Det finns många orsaker till detta. Men den absolut största och viktigaste faktorn är att vi inte följer våra drömmar! Att inte följa sitt hjärta och gå sin egen väg gör att vi placerar oss själva i ett osynligt fängelse. 

Vad vill Du göra med ditt liv..egentligen? Om du bortser från vad alla andra tycker och tänker och vad alla andra har för förväntningar av dig. Vad vill Du? 

Detta tåls att tänka på. 

Alla har nämligen möjligheten att bli verkligt lyckliga, men det är helt upp till dig.


Kram /Ljusglimten ❤️

ljusglimten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *