Rehab igen

Hej!

Nu är “jullovet” slut och första dagen på NUA är avklarad. Som jag skrev förut så är det inte så stor skillnad på Grön Rehab och NUA rehab. Vi har fortfarande tre dagar i veckan. Den största skillnaden är att nu går vi 9-15 istället för 10-14:30. En annan skillnad är att vi har lite mer krav på oss. Dessa krav innebär att vi ska hjälpa till mer i skötseln av hus och trädgård, bakning exempelvis. Men NUA är fortfarande individanpassad, så till exempel om jag inte orkar med sex timmar så är det helt okej om jag går hem efter fyra timmar. Eller om jag inte orkar tre dagar i veckan är det okej om jag är där två dagar. Och så vidare…

Känns väldigt skönt tycker jag!

Jag har faktiskt varit väldigt orolig och stressad över detta. Just med tanke på att kraven höjs, dagarna förlängs plus att NUA pågår i åtta veckor, inte en hel termin som Grön Rehab gjorde.

Men efter första dagens samtal känns det bättre. Nya regler gäller från och med årsskiftet så nu kan man få förlängt upp till 16 veckor. Det innebär en hel termin till. Jag och några andra kunde andas ut en aning. Alla ville vi ha ytterligare en termin med Grön Rehab, men tyvärr var inte det möjligt.

Sanndröm

Jag hade ingen aning om vilka som skulle fortsätta på NUA av oss på Grön. Det lilla jag visste var att två stycken påtalat att de ville fortsätta efter jul. Men inget var bestämt ännu. Så rätt kul att jag drömde för två nätter sen att jag kom till NUA utsatt dag och tid, där träffade jag fem från Grön (vilket jag blev överlycklig över) vi pratade en stund och någon av dom sa att det skulle komma sex-sju personer. I drömmen brydde jag mig inte särskilt eftersom så många redan var där.

Facit…

När jag kom dit idag satt två personer från Grön vid bordet, samtidigt som mig kom en tredje. Efter några minuter kom en fjärde och femte!!!

Jag träffade fem personer från Grön Rehab precis som jag drömde.

Pricken över i var att en ledare sa att en sjätte var anmäld till NUA samt ev en sjunde (fortfarande oklart om hen skulle fortsätta).

Ja vad ska man säga? 😊

En riktig sanndröm där iaf!

Första dagen kändes lång, men ändå roligt att få träffa dom andra igen och uppdatera sig. Vi gjorde inte så mycket förutom att prata. Men när klockan närmade sig 13 påtalade jag att jag började bli hjärntrött. Då tog vi en promenad upp till fåren och hälsade på dom. Så underbart! Hur trött man än är så får man energi av frisk luft, djur och natur.

Tyvärr hade jag inte mobilen med mig så det blev inga kort. Men jag satte mig på huk intill “de krulliga damerna” och efter ett par minuter kom två fram till mig. Jag fick till och med klappa och gosa lite. Så roligt att få kontakt med får! Dom uppskattade vårat besök. “Ett trevligt avbrott i vardagen” som dom sa.😉

Nu laddar jag för en halvdag imorgon.

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

4 Comments

  1. Härligt att följa dig Emma och att få höra att även du sliter med att ha energin till många timmar och många intryck. Att man plötsligt blir hjärntrött….och helt enkelt inte orkar med mer. Jag skall också ut på en omgång rehab till, i ett försök till att fungera i ett sammanhang.
    Lycka till vidare <3

    • Hej! Det är Finsam som har hand om den Rehab jag går. Den är toppen 😊👍🏻 Tack ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *