Hurra va jag är Bra!!

Hej!😊

Jag har förstått att många är nyfikna på hur min arbetsintervju gick igår. Det tänker jag berätta om här.

Torsdagmorgon

Vaknar upp och inser att min dunderförkylning kvarstår. Inte mycket att göra åt det. Jag fräschar till mig så gott det går. Inte det lättaste med tanke på att senast jag var hos frisören var i november (ni kan säkert tänka er min utväxt samt slitna hårtoppar). Jag tänkte boka in en frisörtid innan intervjun men min frissa hade drabbats av havandeskapsförgiftning och blev inlagd på sjukhus. (Krya på dig Malin). Jag hade även bokat in en tid för färgning av ögonbryn men tyvärr blev det återbud pga sjukdom (krya på dig Silvia).

Med andra ord kände jag mig rätt ful. Lägg till en dunderförkylning på det så kan ni tänka er hur “lätt” det va att försöka se fräsch ut!

Nåväl

Jag tog mig ner på stan lite tidigare för att jag behövde gå in på arbetsförmedlingen och kopiera betyg och annat. Döm om min förvåning när deras öppettider endast var två dagar i veckan nuförtiden!?!! Alltså…va?? Har vi inga arbetslösa här i stan eller? På “min” tid år 2002 hade dom minsann öppet kontorstid mån-fre.

Vad gör jag nu?

Snörvlade lite i min misär och stövlade till biblioteket. Där fick jag kopiera mot betalning. Bra så! Klart.

13:00

Vi var sex stycken sökande på denna gruppintervju. Först fick vi information och möjlighet att ställa frågor till de tre kvinnor som höll i intervjun. Efter det fick vi ett arbetsprov. Skriftligt. Sen blev vi inkallade en och en för personlig intervju.

Intervjun

Fullproppad med alvedon, nässpray och bedövande halstabletter satt jag där med en näsduk i högsta hugg, beredd på kluriga frågor. Två frågor var jag inte beredd på men jag tyckte att jag fixade det bra trots allt. Sunt förnuft kommer man långt på.

I övrigt var jag tydlig med att jag inte klarar av att jobba nätter. Jag vill inte heller riskera att bli utsatt för hot om våld (det har jag fått nog av genom åren på akutmottagningen). Och för det tredje vill jag inte arbeta för långt bort eftersom jag inte har körkort. Chefen nickade och antecknade, sen frågade hon om jag kunde tänka mig att jobba sovande natt. Jajjemän sa jag! Sova kan jag!😁 Inga problem…haha!

Chefen tackade och sa att hon skulle återkomma med svar inom två veckor eftersom dom hade ett par till gruppintervjuer kvar.

Tack å hej

Jag snörvlade iväg hemåt. Nöjd över att jag faktiskt tog mig dit överhuvudtaget!

Väl hemma ville jag självdö av utmattning. La mig raklång på sängen. Febern smög sig på.

Ring ring

Mobilen ringde. Jag svarade. “Hej, det här är J (chefen på intervjun), vi träffades tidigare idag. Jag ville bara meddela att vi erbjuder dig ett vikariat på ett gruppboende till sommaren. Vart vet vi inte än men chefen för det aktuella boendet kommer kontakta dig om ca två månader.”

Det gick snabbt!

Jaha, va trevligt! Så nu ska jag börja jobba igen till sommaren. Det känns jättebra samtidigt som det känns lite läskigt. Jag har ju trots allt varit sjukskriven i snart fem år….

Det blir bra det här!!

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

14 kommentarer

 1. Det jobbet var menat för dig, du skulle bara få möjligheten att träffa rätt chef…..
  Lycka till med det nya livet…
  Stefan Thulin

  • Håller med! Det gäller att släppa det gamla för att hitta det rätta. Tack snälla ❤️❤️😊🙏🏻

 2. Grattis till dig , känn glädje att
  Jobba i om lss du får kärlek och du har i get ansvar när du har slutat för dagen. Lycka!!!!

  • Hade inget ansvar efter mina arbetspass på akuten heller..
   men nu känns mitt vägval rätt ❤️❤️😊🙏🏻

 3. Grattis! Ja, nu förstår du kanske AFs öppettider, snart är det bara AFs personal själva som ska ut på ”riktiga” arbetsmarknaden 😉😜

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *