Va sa du sa du?

Hej😊

Jag blir lite förvirrad ibland när det kommer till Försäkringskassan och deras handläggare.

Min nya handläggare som jag blev tilldelad för ett år sen har varit extremt på! Nu ska vi göra upp en plan så att du kan komma tillbaka in i arbete så fort som möjligt!! Helst igår..typ.

Och ja, jag kan köpa den biten. Det är hennes jobb. Men hon har varit väldigt oempatisk och inte haft nån som helst insikt i vad utmattningssyndrom innebär. Tvärtom snarare. Hon har krävt att jag ska styra upp möten med inblandade parter bland annat. Jag har väl ändå noll koll på deras scheman, hur ska jag kunna samordna? Dessutom är det ytterst svårt för en människa med utmattningssyndrom att ens svara i telefon ibland. Så varför ska jag bli ansvarig för att styra upp möten med FK, arbetsgivare och rehabpersonal? Det ingår väl ändå i hennes jobb?

Nej men lägg allt på den sjukskrivna människan! Bra det blir…

Grädden på moset

Nu när jag äntligen börjar tillfriskna och har en plan för mig själv tänkte jag att handläggaren borde glädjas med mig med tanke på att det leder till arbete.

ICKE!

Då började människan ifrågasätta mig och mina mål!

Som ni vet fick jag äntligen igenom min uppsägning från Akutmottagningen nu i januari. Och pga mitt utmattningssyndrom behöver jag ett rutinmässigt, lugnt och förutsägbart arbete i framtiden. Inte tio bollar i luften, stress, spring och hets.

Nu har jag chansen till ett sånt arbete.

Men vad säger handläggaren: “Emma, är du säker på att du verkligen klarar av att jobba med människor framöver? Jag menar..det finns ju ingen människa som är förutsägbar”.

Jag blev extremt trött…

Vad svarar man ens på sånt? Ni som vet får gärna upplysa mig!

Jösses

Nu menade inte jag att jag behöver jobba med förutsägbara människor för Guds skull! Utan att arbetsplatsen skulle vara rutinmässig och förutsägbar… typ. Tvärtemot en akutmottagning där allt kan ställas på ända inom loppet av en sekund.

Men jag borde nog lägga asfalt eller tillverka betonggrisar…kanske passar mig bättre?😉

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

9 kommentarer

 1. Man blir trött men se vad du kan lära dig av detta. Sedan boosta på med kärleksenergi!!!❤️ Du ger oss vi ger gärna tillbaka!

 2. Verkar ju helt galet. Jag försökte hjälpa en ung person som blivit utförsäkrad pga en försvunnen remiss. Jag hittade hur felet uppstått, vem som inte fullföljt en viktig överlämnning av en patient. Tom chefen på sjukhuset erkände att deras rutiner i ärendet inte varit så goda. Dvs innan det började brännas för henne, då tog hon tillbaka alltihop. Till slut orkade vi inte kämpa mer mot ” storebror” som lägger ner alldeles för mycket kraft att knäcka människor. Men vi vet, det är huvudsaken i denna meningslösa historia.
  Din handläggare borde ha lyssnat på dig och peppar dig vidare, inte ifrågasatt allt du tänker! Ber alla änglar som finns att finnas där för dig nu❤️❤️❤️

  • Ja det är galet hur systemet fungerar idag!! Kärlek till dig som vill hjälpa! ❤️❤️😊🙏🏻

  • Ja det har jag, men förhoppningsvis blir jag av med FK till sommaren 😊👍🏻

 3. Hej, jag måste erkänna att jag blir lite irriterad, på din fk-handläggare alltså. Det är faktiskt Försäkringskassan som har huvudansvaret för samordningen när fler myndigheter är inblandade, som i ditt fall. Så säg det till hen, hon ska inte lägga över sina arbetsuppgifter på sina klienter!
  Nog skällt. Stå på dig ❤️

  • Ja hon är speciell så att säga…. hoppas jag slipper ifrån FK helt och hållet till sommaren ❤️😊🙏🏻

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *