PTSD och Pancreatit (Inflammation i bukspottkörteln)

Hej!😊

Det har hänt en del sen jag skrev sist.

Min sambo blev som ni vet inlagd på kirurgavdelning här i Falun sen förra fredagen när jag ringde 112. I onsdags fick han två val. Antingen komma hem och vänta på operation med risk att behöva åka in med ambulans igen. Eller att åka till Örebro Universitets Sjukhus (USÖ) med ambulanstransport omgående där dom lovat att operera så fort han kom dit.

Vad väljer man i det tillståndet?

Självklart operation omgående! Sagt och gjort, ambulans från Örebro hämtade honom sent i onsdags kväll. Idag är det fredag…. fortfarande har ingen operation gjorts! Nu plötsligt finns det inte en tid i sikte. Det tyckte jag lät märkligt! Dessutom har han fått väldigt bristfällig information plus endast receptfria piller som smärtstillande! Ni som haft gallstenssmärta kan tänka er själva vad en panodil kan göra åt saken…! Inget, det är rena sockerpiller.

Jag fick nog och ringde ansvarig sjuksköterska och hade ett längre samtal. (Mamma, jag vet att jag inte skulle slösa energi på sådant men jag kunde inte hjälpa mig själv). Hursomhelst, sköterskan beklagade omständigheterna men var tydlig med att hon inte drog sig för att ligga på läkarna (jag applåderade). Hon sa att en operation förmodligen skulle ske senast söndag. Sen hade hon ingen aning om att receptfria smärtstillande inte funkade på honom (?) Jag sa att läkarna i Falun hade “hånat” läkarna i Örebro som endast skrivit ut diklofenak efter att hans gallstenar blev kända. Mot gallsmärta är även diklofenak sockerpiller (vilket hon höll med om). Det slutade med att hon genast gav honom en tablett oxynorm. Bra så!

Nu hoppas vi på snar operation!!

Min hälsa

För egen del är jag fortfarande förkyld, tre veckor nu men det har iallafall vänt så nu är jag pigg igen! Som pricken över i fick jag magsjuka i tisdags. Vet dock ej om det var en stressreaktion eller “riktig” magsjuka. Men nu är den väck tack och lov.

Igår var jag hos min psykolog och avslutade min PTSD-utredning. Den visade att jag har en solklar PTSD (Post Traumatiskt Stressyndrom). Tack! Detta har jag som sagt misstänkt länge nu. Så på måndag kommer jag att påbörja traumaterapi. Vi kommer utöka mina sessioner från en timme till en och en halv timme i och med detta.

Så ser läget ut just nu.

Jag och älsklingen

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

4 kommentarer

  1. Lycka till Bra att du har skinn på näsan när sjukvården inte fungerar…..
    Stefan Thulin

  2. Men vad skönt att 🙏äntligen få bekräftat gällande diagnosen.
    Kram 💗 👼💫

    • Ja faktiskt! Med tanke på att jag gått i terapi väldigt länge så är det dax att få en riktig diagnos! ❤️❤️😊🙏🏻

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *