Nu kör jag! 7-dagars Detox!

Nu eller aldrig!

Så känns det verkligen. Antingen gör jag en detoxkur nu på en gång eller så blir det aldrig av! Jag känner mig själv väldigt väl vid det här laget.😉

Sockerberoende

Jag är en socker-knarkare. Jag erkänner! Jag kickar igång på allt som innehåller socker. Fast form eller flytande form spelar ingen roll sålänge det innehåller socker.

Jag “äter på ångest”. Det kallas så när man använder mat/socker för att döva ångest. Dock vill jag poängtera att jag inte lider av en ätstörning utan jag är sockerberoende. Två skilda åkommor. Detta har jag fått lära mig genom podcasten Beroendepodden och podcasten Sockersystrar. Dessa poddar kan jag varmt rekommendera förövrigt! Jag har lärt mig massor genom att lyssna på dom, många insikter och aha-upplevelser där kan jag lova!

Obalans

Jag har känt en tid nu att jag har en obalans i kroppen. En obalans som uppstår när man äter fel, skräp, för mycket och så vidare. Ett ständigt småätande ur godispåsen gör sitt till det med. Energin försvinner och jag blir “socker-bakis” i tid och otid. Detta mönster är skitjobbigt rent utsagt!

Detox

Jag fick mig en tankeställare idag när jag lyssnade på Sockersystrar och en av dom frågade sig själv: “När mådde jag riktigt bra senast?” “Jo, när jag åt bra mat och tränade.”

Ja, typ så ja…

Hur vill jag må idag? Jag vill må bra såklart! Och när mådde jag riktigt bra senast? Jo, när jag åt hälsosamt och tränade regelbundet! Så vad behöver jag göra för att må riktigt bra igen? Det säger sig självt eller hur?😉

Jag måste få bukt med mitt sockerknarkande och mitt första steg blir att köra en 7-dagars Detoxkur.

Ångest

Så fort jag bestämde mig började min beroendehjärna få panik! Inget socker?? Detox? Från och med imorgon?? Omg!

Redan på väg mot hälsokostaffären började jag få ångest i form av tryck över bröstet, svettningar, hjärtklappning och you name it! Skitjobbigt rent utsagt. Min beroendepersonlighet ville vända på klacken, gå till Hemmakväll och köpa ett kilo godis istället. Men icke! Min viljestyrka segrade denna gång och jag köpte det jag hade på min lista. Även inne på Hemköp klarade jag av att endast handla det som stod på lappen. Hurra!

Planering

A och O för att lyckas genomföra en detox är planering! Det har jag förstått. Jag har planerat en liten matsedel samt handlat ingredienser för de första två dagarna. Imorgon ska jag handla för dag tre och fyra.

Tips

Jag googlade runt på detoxprogram och hittade en finfin sida där matsedlar dag för dag och recept är gratis. Det finns olika detoxprogram att välja på där. Jag valde som sagt sju dagar. Sen kan man alltid mixa ihop sina egna matsedlar om man vill det. Finns många recept. Klicka HÄR för att komma till sidan.

Tröstshopping

Eftersom min beroendehjärna fick panik pga hot om detox blev jag “tvungen” att shoppa på ångesten. Ännu en ångestflykt. Jag gick in på Rituals och köpte badskum, duschskum och en burk lotion. Då fick jag läppglans och handcreme på köpet! Bra så.☺️

Ladda

När jag kom hem började jag ladda inför detoxen genom att lägga mig i ett skumbad och lyxa till det med mina nya produkter. Jag låg där i värmen och väldoften och läste i en detoxbok (Detox Lifestyle) jag fyndade på rean tidigare. Jag kände mig riktigt peppad!

Imorgon kör jag igång med dag 1

Känner mig nervös faktiskt. Men jag ska göra mitt allra bästa, det lovar jag mig själv!

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *