Vilken cirkus!

Hej på er i den kvava värmen!😊

Att tillhöra en riskgrupp just nu är ingen lek kan jag tala om. Jag är illamående hela dagarna och får ofta huvudvärk. Vid ansträngning svartnar det för ögonen. När jag gick intro i tre dagar i mitten på Juli höll jag på att svimma x antal gånger och svetten sprutade. Dom har ingen AC på min nya arbetsplats nämligen. Konstigt kan tyckas med tanke på att det är ett demensboende. Äldre tillhör oxå en riskgrupp i hettan och jag tycker synd om de boende. En anställd hade uppmätt temperaturen till hela 36 grader i korridorerna!! Hon gjorde då en anmälan om arbetsmiljön. Några dagar senare satte dom in kalluftsblåsar i kök och matsal. Men inte i korridorer, de boendes rum och andra gemensamma utrymmen. Under all kritik!

Som tur är för mig har jag inte behövt jobba sen intron pga att min arbetsgivare (Kommunens Bemanningscenter) dröjde med utbildningen i deras datasystem. Utbildningen fick jag den 25/7 och sen dröjde det ca tre arbetsdagar innan jag kunde logga in och lägga in tillgänglighet (igår kunde jag göra det). Så nu är det bara att invänta bokningar med skräckblandad förtjusning. Jag vill gärna jobba men med tanke på mitt fysiska mående är det inte lätt. Jag har fått foglossning oxå så smärtan blir värre och värre. Speciellt när jag står/går och det kan räcka med två timmar innan smärtan strålar ner i båda benen ner i hälarna. Då är det svårt att lägga tyngden på fötterna.

Fortsättning följer om hur det går…😅

Sen har det varit (och är fortfarande) krångel med vissa myndigheter och andra. Det tar oerhört mycket energi med alla samtal, påtryckningar och papper som ska beställas och skickas hit och dit. En konstant ekonomisk oro nu och det skapar inre stress så jag sover jättedåligt på nätterna.

Min sjukskrivning gick ut den 30/6 så 1/7 anmälde jag mig på arbetsförmedlingen. Min ansökan till A-kassan inkom den 10/7. Den 20/7 hade jag fortfarande inte hört ett ord från dom så jag ringde. Kvinnan säger att det är semestertider nu och vikarierna kan inte handlägga ärenden utan endast svara på frågor via telefon!? Jag frågar hur långa handläggningstiderna får vara på A-kassan och får till svar att dom inte har några bestämmelser för det. (Känns stabilt…). Jag frågar oxå om det är meningen att nyblivna arbetslösa ska hamna hos kronofogden om det råkar infalla under A-kassans semestertider? Svar: Eeh…nej så är det inte. Jag: Men så blir det ju eftersom du nyss sa att ni ligger 2-3 veckor efter med handläggningar av nyanmälningar. Hon: (inget vettigt svar, mest ljud) sen lägger hon till: Då får vi hoppas att du får jobba riktigt mycket nu då så du får lön utbetalt (skrattar lite). Jag: Ja, fast nu är det som så att det jag tjänar i Juli får jag utbetalt i slutet av Augusti så det hjälper inte mig med räkningarna den 27/7! Hon: Nää…det förstås…

Ovanstående var ett litet exempel på hur dialogerna varit. Inte så trevliga med andra ord.

Idag fick jag dock höra av en annan anställd på A-kassan att dom visst hade bestämmelser om handläggningstid = 30 dagar. Så mitt ärende kanske tittas på tidigast den 10/8. Känns inte så roligt när räkningarna skulle varit betalda den 30/7…

Jag avskyr denna maktlöshet och oro!

Sen har min nya arbetsgivare krånglat. Ingen verkar ha koll på nånting där borta på kontoret. Pratar man med tre olika personer får man tre olika svar. Och kommunikationen existerar inte alls dom emellan. Tex så var det en människa som lovade mig högre timlön mot uppvisande av tjänstgöringsintyg och en annan människa sa att det intyget inte gällde hos dom!??? Efter mycket om men och krångel fick jag dock ett nytt anställningsavtal med höjd timlön (dock var jag tydlig med att jag inte skulle arbeta en enda dag utan rätt lön) Bra så!

Att det ska behöva vara så omständigt!

Vad är det jag ska lära mig av detta?

Det enda jag kan göra nu är att sitta ner i båten och andas. Jag har gjort allt jag ska och allt jag kan. Resten hänger på andra.

Jag blev så full i skratt när jag var hos sjukgymnasten idag!! På anslagstavlan satt en lapp:

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

2 Comments

  1. Lycka till med din fortsatta graviditet o förlossning. Det låter som du behöver vara sjukskriven helt pga foglossning.( jag är Barnmorska.. 😊) och du, sen tror jag du ska ha en ny arbetsgivare.. STOR KRAM 💜 och tack att du delar med dej.

    • Tack snälla du!! Vilket spännande jobb du har 😊👍🏻 Du har rätt i båda delarna. Måste nog boka tid för sjukskrivning snart för detta är inte hållbart. Och så fort jag är klar med min utbildning så tänker jag byta jobb illa kvickt!! Kram ❤️❤️❤️😊🙏🏻

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *