Ingen hjälp från Kommunals A-kassa

Nu är jag riktigt förbannad på Kommunals A-kassa!

Jag har pratat med den ena människan efter den andra och (hör och häpna) ALLA har gett mig olika besked om vad som gäller. Märkligt myndighetsfenomen det där…

Sist fick jag höra av en kvinna att dom har en handläggningstid på 30 dagar. Mitt ärende inkom den 10e Juli. Idag är det den 10e Augusti. Jag har fortfarande inte hört ett ljud. Så jag ringde…igen. En annan kvinna svarade och meddelade att det inte existerade någon tidsbestämd handläggningstid. ???. Och just nu handläggs ärenden som inkom fram till den 21a Juni. JUNI! Jag påpekade att precis det beskedet fick jag när jag ringde för två veckor sen oxå. Står det helt still hos A-kassan eller? Det är det enda besked jag kan ge dig just nu, löd svaret.

Jag accepterade inte det svaret.

Istället bad jag om att få bli kopplad till chefen. Genast blev jag ifrågasatt.

 • Varför vill du prata med chefen?
 • Chefen kan iallafall inte hjälpa dig.
 • Jag kan inte koppla dig till chefen utan i sånt fall får jag be han/hon ringa upp.
 • Det blir jättebra att chefen ringer upp, sa jag.
 • Men då helt plötsligt sa hon att jag kunde lämna klagomålen till min handläggare istället. Det gick lika bra.
 • Vilken handläggare??? Det är ingen som tittat på mitt ärende ännu och sist jag ringde hade jag ingen handläggare just på grund av det!
 • Men som genom ett trollslag hade jag en handläggare. Han hette Mats. Hon kopplade mig snabbt dit. Lite väl snabbt eftersom det egentligen var en chef jag ville prata med. Men hon ville väl bli av med mig.
 • Mats svarar. Jag förklarar återigen min sits. Han säger att handläggningstiden är mellan 6-8 veckor (nya uppgifter igen). Anledningen till det var att personalen på A-kassan har semester (den förklaringen har jag däremot hört förr).
 • Jag ilsknade till över att A-kassan låter sina trogna medlemmar som har betalat i alla år hamna hos kronofogden när dom för en gångs skull behöver hjälp, bara för att det är semestertider!!! Under all kritik!
 • Nu började Mats bli spydig.
  • (Skrattar till lite) Vi på A-kassan behöver faktiskt oxå ha semester.

  Vilken fullständigt idiotisk kommentar!

  Jag har aldrig sagt nåt om att personalen på A-kassan inte skulle ha rätt till semester! Det jag ifrågasätter är hur dom tillåts gå på semester utan att vikarierande handläggare tar vid så att inte alla ärenden halkar efter. Samma förfarande ska väl ändå gälla på A-kassan som på andra arbetsplatser?

  • Vi anställer vikarier på sommaren som hjälper till att svara i telefon, det hjälper oss handläggare (som inte existerar på sommaren) med kontakten till de sökande. Det var väl på så vis du blev kopplad till mig, eller hur?
 • Fortfarande inget svar på min fråga eftersom det inte hjälper mig ett endaste dugg genom att bli kopplad till Mats. Det enda som händer är att jag blir mer och mer frustrerad och arg.
 • Jag påpekar att jag aldrig bett om att få bli kopplad till min handläggare (som jag inte ens hade egentligen) utan det jag ville var att få prata med chefen.
 • Genast blir även Mats ifrågasättande.
  • Vad vill du prata med chefen för?

  Men gissa tre gånger. Förmodligen därför att jag vill framföra klagomål på hur ni sköter saker och ting. För detta är totalt oacceptabelt!

  • Det finns inget chefen kan hjälpa dig med iallafall.
 • Den där chefen på A-kassan förefaller märkligare och märkligare. Det ingår i en chefs arbetsuppgifter att lyssna på klagomål och försöka göra någonting åt situationen. Funkar inte det får man kontakta chefens chef och så vidare. Det har jag gjort förr och det funkade utmärkt! (Den som var trevligast och mest tillmötesgående var faktiskt chefens chef vid det tillfället).
  • Fast just nu är chefen på semester.

  Men så lägligt för personalen på Kommunals A-kassa!!!

  Nyss kunde meddelande lämnas till chefen som skulle ringa upp. Sen är plötsligt chefen på semester. (Om man nu ska tro på det). Och ersättaren för chefen lyser oxå med sin frånvaro (eller undanhålls från mig).

  Jag ville oxå vara spydig och be Mats dra dit pepparn växer. Men eftersom jag är en mer professionell person gjorde jag inte det.

  Mats kunde till slut “uppskatta” att mitt ärende eventuellt skulle gås igenom under nästa vecka. Med betoning på eventuellt.

  Det var längesen jag blev så illa behandlad av en myndighet!!

  Jag rekommenderar ingen att gå med i Kommunal! Ingen! Själv har jag precis gått ur facket men måste behålla A-kassan av förklarliga skäl.

  Ni får gärna dela detta inlägg vidare så att det uppmärksammas hur det egentligen går till där och hur dåligt dom bemöter oss medlemmar som hamnar i en ekonomisk knipa.

  Kram /Ljusglimten❤️

 • ljusglimten

  16 Comments

  1. om du är medlem i kommunal så kan du be dom hjälpa dig, är inte säker men det är en väg

  2. Hej
   De är samma på alla a-kassor
   Jag blev arbetslös den 17 maj och har fortfarande inte fått några pengar
   Med vänlig hälsning,
   Diana

   • Det är fruktansvärt!! Varför stå och betala varje månad för en hjälp man iallafall inte får??

  3. Hej! Jag rekommenderar att du byter A kassa och om du är med i kommunals fack, har väldigt dålig erfarenhet av dom likaså flera andra jag känner. Gick med i visions a- kassa samt deras fack och fick jätte bra hjälp när jag behövde. Du betalar avgift till A kassan och dom kan inte ens ge dig korrekt information och enas.För mig är det mycket oseriöst.

   • Väldigt oseriöst!! Jag har gått ur Kommunals Fackförbund för det kostar bara pengar varje månad och ger inget. Funderar oxå på att gå med i Visions a-kassa. Kul att du har fått bra hjälp därifrån! 😊👍🏻

  4. Ja så är det i dagens samhälle!
   Man får ingen hjälp av någon.
   Inte ens kommunal!
   1 gången var att jag blev utsatt fär sexuella övergrepp och trakasserier av en manlig kollega vaktmästare i svenska kyrkan, slutade med att jag fick sluta och kollegan fick jobba kvar.
   Nu en arbetskada, halkade på väg till jobbet, slog i axeln, op 3 ggr, inga skadestånd, sveda o värk mm.
   Blev arbetslös, får stå till arbetsmarknadens förfogande med en arbetskada! Detta är Sveriges trygghet och välfärd..
   Finns inte..

   • Det är skrämmande hur det ser ut idag!! Så många som får lida i onödan. Hemskt!

  5. Byt gärna a-kassa. Det finns en som är branschobunden och det är Alfa.
   Men vad du än gör så säg inte tack o hej till kommunal bara så där, utan låt din nya a-kassa göra övergången åt dig. Du riskerar nämligen att förlora alla intjänade dagar om du liksom gör det i fel ordning!
   Lycka till ❤️

  6. Har precis samma problem som dig. Har varit på dem flera gånger om mitt beslut. Skicka in första rapporten 16 juli och har ännu inte fått några pengar. På hemsidan står det att dem jobbar med ärenden som kom in 28 juni eller tidigare… Förstår inte hur dem tror att man ska klara sig?? Blev utan lön juli månad och har inte fått något i augusti månad. Som tur är har jag sparpengar som jag kan ta av. Men det är rent ut sagt förjävligt hur man blir behandlad..Hoppas det löst sig för dig iallafall, och att du fått din utbetalning.

   • Ja fy fallera!! Men nu kan jag trösta dig med att infon på deras hemsida inte stämmer, dom jobbar med ärenden som inkommit efter den tionde Juli åtminstone. Jag fick mitt beslut för en vecka sen tror jag och utbetalningen kom den 23/8. Tur du har sparpengar! Man ska passa sig för att bli arbetslös i dagens samhälle. Kramar ❤️😊🙏🏻

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *