Äntligen ett beslut från A-kassan! Plus en del annat…

Hej!😊

Äntligen fick jag ett beslut från A-kassan gällande mitt ärende, och i torsdags fick jag en utbetalning. Hurra för det!! Nu tror jag att vi klarar oss denna månad, iallafall med räkningarna, sen kanske det blir nudlar, havregrynsgröt och barkbröd som föda men vi överlever nog det med 😉. Nästa månad är det FK som ska sköta utbetalningen istället för A-kassan så jag håller tummarna för att dom beviljar båda mina ärenden!! Har inte hört nåt ännu för mitt SGI måste räknas om. Ännu en “spännande” månad väntar för mina nerver. Fortsättning följer.

Avslappning

Jag känner mig skapligt lugn just nu, mycket tack vare avslappningsövningar och mindfulness. Vid mitt senaste psykologbesök la vi bara fokus på avslappning och andning. Jag fick en låång guidad avslappning där min psykolog både pratade och slog på en tibetansk skål. Hon har en väldigt behaglig röst!! Jag blev så djupt avslappnad att jag faktiskt somnade sittande, haha! Nog för att jag har som vana att kunna somna lite varstans men det har aldrig hänt mig hos psykologen förut 😄. Nån gång ska vara den första. Jag gillar oxå att hon har små stenar utplacerade i sitt arbetsrum, det gör att jag känner mig mer som hemma (se bild nedan).

Avslappning- och mindfulnessövningar är alltså i fokus för mig just nu, varje dag. Jag riktigt känner hur stressen rinner av mig! Varje morgon (utom då jag har diverse möten inbokade) går jag en promenad med hunden runt sjön här. Eftersom jag har en rätt rejäl foglossning kan jag bara gå i snigelfart, men istället för att reta upp mig på det har jag istället vänt det till något positivt och det stavas Mindful Walking. Ett perfekt tillfälle att öva på detta nu när jag inte har nåt annat val än att gå sakta. Nu hinner jag observera allt runtomkring mig på ett annat sätt, löven på träden, hur det känns i fötterna när jag går, diverse olika ljud runt mig. Det blir en medveten promenad. Magiskt 😊.

Matlagning

Matlagning/bakning är avkoppling för mig, en stund där jag reflekterar och filosoferar samtidigt som jag skapar. Den biten tappade jag tyvärr under en längre tid när jag mådde som sämst i graviditeten. Men nu har jag kunnat tagit upp det igen, dock behöver jag en stol så att jag kan sitta framför spisen/bänken med jämna mellanrum då jag får för ont när jag står upp längre stunder.

Västerbottenpaj

Pytt i panna

Crêpes med champinjon- och spenatfyllning

Järpar med en sås på enbär och timjan

Tacksamhet

Jag är tacksam för att min bror ställde upp som chaufför igår när vi behövde iväg och fixa en del ärenden. Vi kan inte åka en meter till med våran bil utan måste köpa en ny. (Utgifter utgifter 😉). Bland annat så åkte vi till Borlänge och köpte nya sängbord. Vi har länge kollat efter nya men det har inte varit lätt att hitta två likadana med rätt mått, pris och utseende. Men nu äntligen har vi dom! (Se bild nedan). Nöjd!😊

Det är så skönt att inte ha något inbokat nu på två hela dagar! En hel helg där jag kan lyssna på kroppen och vila bäst jag vill 😊. Annars tycker jag vardagarna mest fylls av möten med diverse barnmorskor, sjukgymnaster, läkare, psykologer och annat, eller olika ärenden som involverar myndigheter och instanser.

Nu tror jag nog att jag ska baka en liten kladdkaka. Bebisen sa precis att han ville ha en sån…med grädde 😉.

(Du har väl inte missat att jag sänder Glädjehealing på distans i samband med fullmånen imorgon söndag? Klicka HÄR för utförlig information).

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *