Dagens kort från the Celtic Dragon tarot 11/10

Ditt liv kommer bli betydligt lättare och flyta på smidigare om du släpper på kontrollen.

Kan det vara så att du har ett behov av att kontrollera andra? Det är ganska vanligt att vilja styra och kontrollera andra och deras förehavanden när man mår dåligt själv, för då lägger man fokus utåt istället för inåt och slipper på så vis ta tag i sina egna problem. Den här typen av kontroll är vanlig när man lider av exempelvis ångestproblematik för ångest är otroligt jobbigt att känna (lättare då att fly från sig själv och kontrollera någon annan eller något annat för att slippa gå in i sina egna känslor och lära sig kontrollera sin ångest).

Och det behöver inte handla om att kontrollera andra människor utan det kan även vara så att man kontrollerar sin omgivning, materiella saker. Att saker och ting måste stå på sin exakta plats, vara på ett visst vis, städas på ett visst sätt, att utveckla olika tvångsmässiga ritualer runt detta, och så vidare.

Klarar du av att låta någon annan städa, tvätta och plocka hemma utan att “lägga dig i” och kontrollera efteråt att allt blev gjort “på rätt sätt”?

Budskapet går även att vända på och då blir frågan: finns det någon i din omgivning som kontrollerar dig? Att bli kontrollerad är motsatsen till roligt! Du har alltid rätt till din personliga frihet, att tycka, tänka och göra som du själv vill. Dessutom har du alltid rätt till dina egna känslor! Känner du att din relation till en person inte är sund så bör du prata med personen ifråga. Kanske är personen helt omedveten om sin kontrollerande sida? Kanske behöver personen hjälp att söka hjälp för sina problem?

Om personen inte är intresserad av att förändra sitt kontrollerande beteende gör du klokast i att gå därifrån. Speciellt om eran relation är destruktiv för det blir sällan bra i slutändan.

Har man ett kontrollbehov som är svårt att bryta på egen hand finns det mycket hjälp att få. Till exempel kan du kontakta din vårdcentral, samtalsmottagning eller öppenvårdspsykiatrin.

Och kom ihåg att det inte är ett tecken på svaghet att söka hjälp! Tvärtom är det otroligt starkt gjort och det ska man veta om!

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

4 kommentarer

  1. Så sant! Vissa “kontrollknutar” har man fått med sej sen barndomen och ibland kan det ta ett helt liv att lösa upp dom – men bättre sent än aldrig! Kram 🌞🙏♥️

  2. Jag vet att vi är födda fria och att vi i rädslor ger tillåtelse till motsatsen.Vi kan bara förändra aktivt oss själva oavsett hur stora insikter och kunskaper man har.Tack så jätte mycket!💕

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *