Äntligen är prinsen här!!

Hej!😊

Men äntligen!! En dag för tidigt föddes han, som vi har väntat och längtat. Det började med att vattnet gick i omgångar från och med klockan 01:00 igår den 5/11. Jag skulle precis gå och lägga mig när det splashade till mitt på köksmattan. Jag ringde förlossningen och vi kom överens om att avvakta till förmiddagen eftersom jag inte hade några värkar. Jag och Nille började skriva packlista till BB-väskan och packa ihop allt (ingen framförhållning här inte 😅). När klockan var 02 kom nästa “flod”, jag tyckte inte färgen såg normal ut så jag ringde förlossningen igen. Då fick vi sätta oss i bilen och åka in på en gång för kontroll. Allt såg bra ut men eftersom färgen på fostervattnet var “gränsfall” skulle vi komma tillbaka för en ny kontroll klockan 10:30.

En sista bild på min bebismage.

Efter typ två timmars sömn tog vi med BB-packningen och åkte tillbaka till förlossningen för kontroll nr 2. Väl där läckte det ut ännu mer fostervatten som inte var fräsch i färgen, stark misstanke om att bebis bajsat där inne. Personalen ville ha mig uppkopplad ännu längre för att hålla koll på hjärtrytmen. 12:30 sa barnmorskan att en läkare skulle undersöka mig strax. Det kom aldrig någon läkare, bara en barnmorska + elev som frågade om jag fått värkar. Nja, sa jag, bara svagare och oregelbundna. Jag blev ombedd att klocka värkarna under tio minuter. Det blev två stycken, en var femte minut varav den sista faktiskt gjorde rätt ont. Då var klockan 14:10. Barnmorskan gratulerade mig till ond värk. Äntligen kanske det händer något!

Efter det gick allt väldigt snabbt! Onda värkar avlöste varandra och klockan 16 var tappen utplånad och jag var öppen 3-4cm. Lustgasen blev min bästa vän.

Klockan 17:00 var jag öppen 8cm och det började bli outhärdligt (jag var säker på att jag skulle dö och jag tyckte att barnmorskestudenten kunde dra nånstans 😅). Men jag överlevde och klockan 18:17 föddes han, våran Cazpian.❤️

4184g och 52cm kärlek.

Den här förlossningen blev ungefär som jag planerat innan. Ingen ryggbedövning! Och det är jag himla stolt över! Den här gången kände jag allt och krystade mer kontrollerat än förra gången. Visst, jag fick bristningar men inte alls lika illa som sist. Nu kunde läkaren och barnmorskestudenten sy ihop mig inne på förlossningsrummet, ingen operationssal behövdes. 😃👍🏻

Nu ligger vi här på BB hela familjen. Jag måste stanna här 2-3 dagar på grund av min graviditetsdiabetes. Regelbundna blodsockerkontroller måste göras på Cazpian, men hittills har dom varit jättebra så det känns skönt.

Nu väntar vi på barnläkaren som ska göra en undersökning.

(Jag utser vinnaren i tävlingen om några dagar).

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

48 kommentarer

 1. Det är Ju ni som är vinnare!!! Grattis,vi stillar oss och tittar efter stjärnan som lyser över ert tak! Kraaam💐

 2. En liten ängel har kommit till er! Stor lycka till dej och hela familjen! ♥️♥️🌻

 3. Stort grattis o lycka till med nya prinsen o till växande familjen ❤️

 4. Bra kämpat! Stooort Grattis till hela familjen! Vilken lycka! Ljus och kärlek till er!

 5. Grattis till miraklet! Nu är det bara fylla på ena änden och tömma andra änden 🤗
  Saknat dig på fb.
  Ta hand om varann och njut av lycka ❤️

  • Tack fina du!! 😊❤️ Ja precis, det är det enda vi gör här 😄❤️❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *