Tacksamhet

Tacksamhet

Jag är så sjukt tacksam över allt det fina jag har i mitt liv, mina barn, min sambo, min familj, vårat hem, att vi har den fantastiska möjligheten att kunna vara hemma på heltid båda två med våran spädis, och så vidare.

Jag är verkligen tacksam!

Utmaningen just nu är att hela tiden fokusera på det, tacksamheten och allt det positiva i mitt liv. För hur tacksam jag än är i grund och botten så är det lätt hänt att negativa känslor tar över när sömnbristen är som värst och den omtalade stubinen brinner farligt nära dynamiten. Och är jag väl inne i ett irritations-mode är det svårt att bryta. Men det går! Ibland kan jag dock behöva en liten spark där bak. Och där får jag en stor hjälp av Dagens Budskap som jag delar här. Dom är fantastiska! Ett perfekt sätt att skifta fokus på.

Mental Tacksamhetslista

Den är effektiv! Att alltid börja och avsluta dagen med att lägga fokus på allt jag är tacksam över. Att gå igenom det tyst för mig själv. Det räcker, man behöver inte sitta och skriva ner punkt för punkt (men det är oxå ett väldigt bra sätt). Idag är jag till exempel väldigt tacksam över att jag har köpt alla julklappar, och dessutom endast på rea! Inte nog med det, det är endast i början av december och jag är redan klar! Det har aldrig hänt förr, haha.😁 Jag är även tacksam över att läkarbesöket på BVC igår gick så himlans bra. Cazpian utvecklas fint och följer sin kurva, han är även redan väldigt stark i nacken och lyfter huvudet utan problem. Härligt!

Familjekällan, Dalarna

Kontrollbehov

Jag är stolt över att jag äntligen börjar släppa mitt kontrollbehov här hemma. Jag har alltid stressat över städning och andra sysslor, men nu har jag faktiskt börjat slappna av. Det finns viktigare saker att lägga fokus på än att diskbänken är blank som en curlingbana 😉. Och att det hopas dammråttor längs väggarna…vad gör det om hundra år?

Kärlek och vila

Nej, jag lägger tiden på kärlek istället! Finns det en stund till övers så passar jag hellre på att ta en tupplur eller skeda med sambon. Dessa stunder gör underverk för kropp och själ. Städningen kan vänta, den går ingenstans 😉.

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *