Är jag helt ”dum i huvudet”?

Hej!😊

Budskapen den senaste tiden har följt en tydlig röd tråd och dom har gått in på djupet om hur saker och ting verkligen ligger till. En påminnelse för oss som redan “vet” och en ögonöppnare för dom som inte riktigt nått dit ännu. Jag anser att dessa är otroligt viktiga budskap som definitivt tål att upprepas! I skolan lär vi oss genom upprepningar, och det gör vi även i livets skola. En skola som börjar från det att vi föds och som inte upphör förrän vi dör. Livets skola är den absolut viktigaste och det är på grund av den som vi väljer att inkarnera här på jorden gång efter gång. Märk orden “vi väljer“. För hur knasigt det än kan tyckas så är det precis det vi gör. Vi har själva valt att komma hit. Vi har valt det för att lära oss något viktigt, för att hela tiden fortsätta vår utveckling framåt.

Just den delen är det många som har svårt att ta till sig, till och med så svårt att vissa känner behovet att skriva långa pm till mig där jag får veta hur “dum i huvudet” jag är som skriver dessa texter, “hur fan kan du tycka så när det finns så många orättvisor i världen som svältande barn och så vidare?” “Det finns väl ingen som skulle välja det frivilligt, det är idiotiskt!”

Ja..hur fan kan jag tycka så? Hur är jag funtad egentligen?

Jag publicerar inget som inte är min egen fasta övertygelse. Det jag skriver är jag övertygad om är sant. Dessa övertygelser har växt fram hos mig ända sedan år 2002 då rullgardinen drogs upp framför mina ögon, då började mitt andliga uppvaknande på riktigt. Och det var minst sagt omtumlande den första tiden, men samtidigt var det så rätt! För första gången i mitt liv hittade jag något att tro på. Jag hittade min sanning. Många pusselbitar föll på plats.

En av mina övertygelser är att innan vi väljer att födas här på jorden så skriver vi vår livsplan, en utvecklingsplan. Där vi väljer världsdel och våra föräldrar bland mycket annat. Vi skapar då vissa förutsättningar redan från start, individuella förutsättningar som krävs för att kunna få den rätta möjligheten till att kunna utvecklas mot det mål vi själva har satt upp. På grund av detta väljer många att födas in i fattigdom, svält och elände, hur jäkla sjukt det än låter.

Allt detta är så pass stort och mäktigt och går så djupt att våra mänskliga och högst begränsade hjärnor har ytterst svårt att ta det här till sig. Inget konstigt med det faktiskt.

Sen vill jag starkt poängtera att allt som händer oss i livet inte står med i våran livsplan! Den fria viljan råder och mycket av det som händer dig under livstiden är baserat på de dagliga val du gör. Den fria viljan är en otroligt viktig bit för din utveckling. För hur ska du kunna lära dig om du inte gör diverse misstag?

Universum “tillåter” ingenting

Universum, Gud eller vad du nu väljer att kalla det sitter inte och gör tummen upp eller tummen ner. Universum är ingen domare. Universum straffar dig inte när du “syndat” och Universum belönar dig inte heller när du gjort något “bra”. Det är helt och håller du själv som ansvarar över lidande och lyckliga stunder i ditt liv. Det enda Universum gör är att ständigt svara på de vibrationer du själv sänder ut. Universum ger dig alltid det du ber om. Det du fokuserar på får du. Lagen Om Attraktion.

Denna vetskap är en möjlighet för dig att eliminera lidande från ditt liv. Livets utmaningar kommer du dock inte att kunna eliminera för det är på grund av dom som du befinner dig här på jorden. Men du kan välja huruvida du bemöter utmaningarna som kommer din väg, hur du väljer att se på dom, hur du hanterar dom och om du drar på dig offerkoftan eller inte. Det handlar om att skifta perspektiv. Lidande eller lycka? Negativt eller positivt? Det valet står dig fritt.

Det som är sant för Mig behöver inte vara sant för Dig

Mina ord är mina övertygelser. Jag kräver inte att du ska dela dessa. Jag dömer inte dig för dina övertygelser om dom skiljer sig från mina. Jag har inte heller behovet av att “rätta” dig om din tro skiljer sig från min. Jag har heller inte det behovet att skriva arga pm till vissa som tycker helt annorlunda än mig själv. Det är slöseri på energi. Jag svarar inte heller på dessa pm av samma anledning.

Här vill jag förespråka acceptans. Acceptans för den fria viljan att själv få välja vad man vill tro på, att kunna få stå för det man tror på utan att bli dömd.

Den enda som dömer är människan.

Sist men inte minst

Det är min fasta övertygelse att du dras till att läsa mina ord av en anledning. Kan hända att du inte förstår sammanhanget ännu men tids nog så gör du det, så jag ber Dig att ha ett öppet sinne.

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

42 kommentarer

 1. Jag tror som du! För att lära sig något måste man uppleva det och hur sjukt det än låter så har många valt uppgiften att lära sig hur det är att inte ha något alls ingen mat ingen trygghet bara krig och svält. Sen händer detta elände många människor som inte har valt detta vilket vi inte kan påverka så mycket som vi önskar. Jag är indigo o både medial o clairvoyant o har alltid känt att detta är närmast sanningen…

 2. Jag tror precis som du. Vi gör ett val innan vi hamnar i den här världen, vi ska ju lära oss längst vägen. Om vi nu gör valet att sätta oss i svält, fattigdom, rikedom, välfärd m m så är det för att vi ska ta med oss något längst vägen.
  Men jag har även en stark övertygelse om att vissa som vi har runt oss har vi även haft med oss i tidigare liv; vänner, barn, familjemedlemmar, barn och så vidare. Man känner nästan en omedelbar kontakt med vissa personer, som om man alltid känt denna person trots att man nyss träffats i detta livet och då tror jag att det är en sådan person man träffat i tidigare liv.
  Jag tror också att vissa personer kommer man att träffa igen i nästa liv, i vilken form vet man ju inte alltid förrän det är dags. 🙂
  Jag tror även att vi har valt när livet ska ta slut, då har vi gjort klart vår uppgift här på jorden och ska vidare. När jag säger detta så tycker folk i regel att jag är totalt dum i huvudet. 😉
  Men detta är min starka övertygelse. Andra tror på annat och det får de gärna göra. 🙂

 3. Du har så rätt, synd att du fått skit av folk.
  Tack för allt du skriver.
  Kram

 4. Ljusglimten, du lyser upp min värld!
  Vi är ju bara människor och vissa av oss har svårare lr är inte tillräckligt öppna, för att kunna se vår bestämda “livsplan”…
  Sedan är jag mitt i en kris som jag aldrig ville hamna i, med stor frustration TT orken inte finns, men jag försöker samtidigt att bearbeta det inträffade på olika sätt! 💖
  Ljus Värme Kärlek
  Pernilla

  • Du har så rätt. Alla gör vi så gott vi kan utifrån vår egen situation. Tack fina! ❤️❤️❤️😊🙏🏻

 5. Här kommer en styrkekram laddad med massor av ljus och kärlek! ❤️🙏🏻 De personer som försummat dig med dåliga och låga kommentarer har inte kommit så långt i sin livsutveckling. De måste leva några fler liv för att komma dit ”vi” är idag och ”vi” måste ha vår acceptans i det. 😉 ”Shine brightly where ever you go. This ”bad” stuff can’t reach you If you are on a higher freekwency! Keep your light high! Tack för dina inlägg! ❤️🙏🏻

 6. Bra skrivet, jag tror som dig, och det började också efter mitt eget ”uppvaknande” efter ett par jobbiga år och händelser.

 7. Jag har haft den övertygelsen i mer än 30 år, ända sedan jag kom i kontakt med ” Tredje Testamentet” och “Martinus Kosmologi”. Däremot är det som du skriver, man kan inte “förstå” eller tillgodogöra sig budskapen förrän man själv genom sina livsläxor kommit så långt att man har “öppna sinnen”. Innan dess möts man av misstro och hån m.m. Det går inte att “pracka på” någon annan det som är självklart för mej själv, men det finns svar på livets gåta när man är mogen att förstå!
  KUNSKAP KAN DU LÄSA DIG TILL,
  VISDOM MÅSTE DU LEVA DIG TILL! (Sagt av mig och av egen erfarenhet)! Det är som att läsa en bok på ett främmande språk, du kan läsa orden, men förstår inte innebörden!
  Kram alla sökare! ♥️♥️

 8. Uppfriskande utan krusiduller. Äntligen 💕✌🏼 Tack 💕 Ljuset kom åter tillsammans m dina ord. 🤘
  Rakt. Ärligt o Mycket Klokt. Tack. Varma Kramar Sol. 👑💖

 9. Acceptans är en av våra tuffare läxor tror jag ! Din blogg ger mig väldigt mycket eftersom den är ömsint skriven med plats för olikheter . Den är fylld av kärlek i mitt tycke ! Så Tack för att du lägger tid på den och tack för att jag har möjlighet att läsa . Jag blir så glad över din respons till elakheterna , vi vet nog alla hur ledsamt det är att bli anklagade ! Men du fortsätter att bemöta med värdig vänlighet . Det är styrka i min värld . Jag hoppas att du kan fortsätta hålla din kärlek till alltet och medmänniskan . I kraft och kärlek
  Maggan

  • Tusen tack för dina fina ord! Det tar jag till mig ❤️❤️❤️😊🙏🏻

 10. Vackra du..!! 😍😍 Tack snälla för dina budskap & vägledningar, du har så rätt i allt du skriver ❤🙏 Du är fantastisk.!! ❤😘

 11. Ljusglimten….🦋🐞🌹😇❤
  Är med Dig… Du påminde mig om Atraktions lagen som jag glömde att leva efter. Läste The Secret… för många år sedan..Lärde mig och leva efter lagen… sedan kom en väldigt jobbig period i mitt liv som alltid mer eller mindre varit en kamp, men det som då inträffade slog ner mig psykiskt fysiskt totalt..
  Började läsa DINA budskap. Började tro igen, tänka om, tänka positivt, påminde mig om min andliga sida och att jag höll ju på med änglar kort, det andliga… att jag har det där..inget man kan lära sig..utan antingen föds man med det eller så har man inte den förmågan…tror att Du kommer förstå vad jag menar..
  Först vill jag HÄR MED TACKA DIG FÖT ATT DU LÄGGER UT DINA BUDSKAP SOM FÖR MIG VARIT TILL STOR HJÄLP ATT VÄXA, VAKNA OCH VARA LYCKLIG IDAG!!!!❤❤♾🦋🐞⚘⚘⚘⚘HUR KAN NI SOM SKRIVER DESSA NEGATIVA PM.ORKA LÄGGA NER TID PÅ NEGATIV ENERGI, ELAKHET,……????????????🤔😕
  OBS!
  DET ÄR INGEN SOM TVINGAR ER ATT LÄSA BUDSKAPEN, NI LÄSTE VÄLL AV NÅGON ANLEDNING….
  INGEN IFRÅGESATT VAD NI SKA TRO PÅ,INGEN TVINGADE ATT LÄSA ….
  SKULLE KUNNA SKRIVA MER..MEN ÄR DET LÖNT… ???
  UNDRAR BARA VARFÖR OCH VEM GAV ER RÄTT ATT ATTACKERA
  LJUSGLIMTEN SOM SKRIVER OM SIN TRO, VAD HON TÄNKER,… DOCK TVINGADE HON INGEN ATT LÄSA ELLER ÄNDRA ÅSIKTER, TRO OSV.
  ÖNSKAR ALLA EN FÖRTSATT TREVLIG SÖNDAG. VI ÄR MÅNGA SOM ÄR TACKSAMA FÖR ATT DU LÄGGER NER DIN TID OCH SÄNDER BUDSKAPEN. MASSOR MED KÄRLEK TILL ALLA HÄR INNE OCH EXTRA MYCKET TILL ER SOM SREV NEGATIVA PM.💜💜💜💜💜💜💜🦋🐞
  Ps. Skriver under vad Pernilla Lindman, Kristina. K, Jenny Halls skrev ,om det är ok
  Stor styrkekram från mig 💜💜

 12. Va bra att du skriker till alla får väl tycka och tro vad de vill. Har samma övertygelse som du. Jag fick en hjärntumör för 14 år sedan. Jag kände direkt i mig själv att detta kommer att gå bra. Jag kommer att hjälpa så många människor till det är därför jag ör hör. Så var det också. Jag jobbar som ssk/barnmorska. Jag har levt tryggt med 5 systrar och på landet. Bra föräldrar. Jag är trygg i mig själv. Jag levde med en man i 30 år som var psykiskt sjuk. En dagvisste jag bara att nu får det vara nog. Jag måste få någonting inte bara ge. De tog mig några år innan jag kunde njuta av att få just njuta av livets härligheter. Hittade en fantastisk man och vi hade det fantastiskt men då han skulle flytta hem till mig backade han. Han var inte klar med sin före detta som han var djupt medberoende till. Det tog mig tid att komma över men jag vet att jag hittar en bättre kärlek. Jag förlorade mitt livs kärlek men inte livet. Han förlorade både sitt liv och sitt livs kärlek. Det var hans val. Jag har nu äntligen börjat vakna andligen och kommer fortsätta att utveckla mig på det spåret. Visst har vi ett val. Tack för att du är den du är och för att du delar med dig till oss andra.🙏😀❤️

  • Tusen tack för din berättelse. Du är stark! ❤️❤️❤️😊🙏🏻

 13. Emma du bekräftar ifrån din sanning, som är universiell och möter allas sanningar där de möts allt i ett, där vi alla är en del av helheten, alla vägar bär till Rom, alla regndroppar faller individuellt i havet och blir till alltet igen, jag är är medlem i ljusarbetarna i Sverige, de finns som grupp på Fb också. känner du till Kenneth Jonson alias Stellarlogos admin 1av 4 ljusarb. skrivit böckerna “En jordbos utomjordiska tankar” del 2 “Uppvaknandet” har börjat läsa dem, läsvärda. Tack för dina djupa insikter, om människans vara här på jorden, det gäller även allt levande.

  • Honom har jag aldrig hört talas om faktiskt, ska kolla upp böckerna 😊 Tack för tips! ❤️🙏🏻

 14. Har samma övertygelse som du min vän.
  Min tror, din tro, andras tro kan ingen ta ifrån oss <3
  Tack för att du finns för oss <3

 15. Emma, de som öser omogna fraser över dig är just omogna själar. Du är klok och uppväckt, fortsätt med din mognadsprocess.
  Du är bäst ❤️🙏❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *