Familjerättens ”pappamiss” – hur gick det sen?

Hej😊

Ni kommer säkert ihåg mitt tidigare inlägg om allt strul med familjerätten här i Falun. Om du inte läst det kan du göra det HÄR.

Direkt efter att DTs reporter kontaktat familjerätten fick vi helt plötsligt en tid för ett möte med Lena Lundh Petterson (enhetschef på familjerätten) och Magnus Nordahl (chef på barn- och familjesektionen). Märkligt det där va? Att så fort ett ärende kommer ut i media så blir det andra puckar!

Våran önskan har hela tiden varit att få ett personligt möte med Anna (handläggaren som klantat till det) men vi fick nöja oss med cheferna då hon tydligen var “sjukskriven” för att hon mådde så dåligt av att hon inte skött sitt jobb ordentligt. Vilket jag kan förstå i och för sig..

Jag personligen kunde inte närvara vid mötet då jag hade fullt upp med Cazpian här hemma, men Nille åkte ner själv och träffade dessa två. Och ja…en ursäkt fick vi, plus att Magnus förklarade varför det blivit som det blev. Och det var som vi trodde, Anna hade inte kontrollerat personnumren överhuvudtaget, hon hade endast skummat igenom våra och det andra parets papper och gått på att våran gata hade samma namn och att vi hade namn som påminde om varandra. Därför skrev hon att det andra paret fött vår son!

Summan av det hela blev att familjerätten kommer att ändra sina rutiner, plus att inom ca tre år behöver man inte längre gå ner till deras kontor personligen för att skriva på om faderskap utan det ska man kunna sköta hemifrån med hjälp av sitt bank-ID. Och den lösningen låter betydligt tryggare tycker jag!! Då slipper alla att drabbas av “den mänskliga faktorn som man får räkna med” i framtiden.

Måste ge reporten Mikael Hellsten cred för sitt fantastiska jobb! Han har verkligen tryckt på och ställt högst obekväma frågor till cheferna på familjerätten. Tyvärr är deras standardsvar “vi vill inte gå in på fall som rör enskilda individer”, en bekväm fras att gömma sig bakom kan tyckas 😉.

En annan intressant detalj är att Nille spelade in hela mötet hos familjerätten. Men när reportern intervjuade Magnus efteråt så sa han något helt annat än vad han sagt till Nille på mötet.

Så kan det vara…😉

Men huvudsaken är att denna incident lett till något bra! Dom kommer ändra sina rutiner och jag har svårt att tro att någon handläggare där kommer att drabbas av “den mänskliga faktorn” framledes. Att kontrollera personnummer är A och O när det kommer till såna här viktiga saker!

Sen vill jag påpeka att varken jag eller Nille är såna som springer till media och beklagar oss! Tvärtom! Det var faktiskt det andra paret som tipsade DT. Och vi var redan så trötta på att ständigt bli överkörda av vissa myndigheter så detta blev droppen så att säga. Därför hakade vi på. Dock kunde vi aldrig föreställa oss vilken cirkus detta skulle leda till. Vi blev nedringda av både kvällstidningar och radio, helt galet.

Men som sagt, det är helt sjukt att man ska behöva gå ut i media för att det ska hända något! För vi skulle knappast fått ett möte och en ursäkt annars med tanke på hur många samtal Nille ringt innan utan resultat…

Nu lägger vi detta bakom oss och blickar framåt!

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

4 Comments

  1. Vad skönt att det äntligen är uppklarat nu. Varför ska det vara så svårt att be om ursäkt och rätta till sitt fel?

  2. Hej Emma, Hm, jag skrev en lång kommentar, om er händelse på FB, jag fick lite oro känsla, över om jag tog i för mycket, och det blev lite överdrivet, hoppas det inte blev fallet. MVH Sten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *