Dagens kort från Joy and Sorrow Oracle Cards 27/2

Det här kortet är en uppmaning till dig att berätta din historia. Både motgångar och medgångar, glädje och sorg. Dela med dig av rikedomarna som dina upplevelser innehåller. Oavsett om det handlar om positiva eller negativa upplevelser så bär alla på rikedomar. Rikedomar i form av erfarenheter, kunskap och visdom. Den här livstiden innehåller många livstider, du har levt många liv för att ta dig dit du är idag och ingen tar sig igenom en livstid “helskinnad”. Du har lärt dig massor, på gott och ont. Alla har vi läxor att dela med oss av till de som är villiga att lyssna.

Du kan dela med dig genom att prata eller att skriva. Har du till exempel funderat på att skriva dina memoarer eller att föreläsa så är detta kort en bekräftelse på att det är precis det du ska göra.

Du kanske har gått igenom något tungt i livet som till exempel en destruktiv barndom på något sätt, och nu börjar du fundera på att utbilda dig eller söka jobb där du kan hjälpa barn och unga som befinner sig i samma sits som du en gång gjorde. Det här kortet ger tummen upp för det! Egna livserfarenheter inom det område man arbetar med är en oslagbar kombination för då kan man relatera och sätta sig in i andras situationer på ett helt annat sätt, livserfarenheter kan man inte skaffa sig i teorin.

På vilket sätt kan du dela med dig?

Det här kortet kan även verka som en uppmaning till dig att lätta ditt hjärta. Det är inte bra att hålla saker inom sig. Genom att sätta ord på det (genom tal eller skrift) startar du en frigörelseprocess. Om du inte vill eller kan berätta för personen det gäller går det lika bra att skriva ner det. Formulera det som ett brev riktat till den/de det gäller, skriv ärligt ner precis allt du känner. När du är klar så slänger du bort det, eldar upp det eller gräver ner det. Givetvis kan du även posta brevet om du vill. Gör det som känns rätt.

Sen vet ni vid det här laget att jag förespråkar proffessionell samtalsterapi oxå. Ett mycket bra sätt att lätta sitt hjärta på, och där råder tystnadsplikt.

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

8 kommentarer

 1. Mitt bidrag av allt jag skrivit (till min skrivbordslåda) har jag kallat
  EVIGHETSLÄRJUNGE
  I livets skola kan du inte ta examen
  För du blir aldrig färdig.
  Du får nya läxor i varje ålder,
  ibland många på en gång.
  En del läxförhör kan bli godkända
  om du läst på ordentligt och tränat.
  Då kan du få lite sommarlov och
  sitta och slicka på en god glass —
  tills nästa lektion börjar!

 2. Kbt finns inte för allt promatik vad jag vet sett. Men klurig hittar ofta nån stig på nått sett. Men visa saker är svårt. Som i sig kan vara känsligt ämne.

 3. Tanken finns. Och har alltid funnits. Men att tala för döva öron är svårt.
  Därmed inte sagt att jag själv inte har något att lära, för självklart har jag det.
  Är “tacksam” på sätt och vis, för att livet inte alltid är lätt.
  Men än så länge så får det bli dagboken som jag delar mina känslor och tankar med! Men ditt råd om att skriva av sig, och sen kasta eller bränna, glömma och gå vidare är ett bra råd som jag tänker ta med mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *