Dagens kort från Llewellyn’s Classic Tarot 3/3

Har du tappat hoppet kära du?

Dagens Budskap kommer med uppmuntran och hopp inför framtiden. Känns det som att livet har nockat dig totalt? Oroa dig inte för bättre tider stundar. Ha tillit, framtiden ser ljus ut.

När vi är nockade av livets omständigheter och hoppet känns obefintligt så hamnar vi i en situation som bilden tydligt visar:

Vi blir fastlåsta och vi ser inte någon väg ut ur eländet.

Symbolerna på bilden är tydliga:

 • Ögonbindel: vi kan inte se klart.
 • Rep: vi kan inte röra oss framåt.
 • Omgiven av vatten: känslorna påverkar vårt logiska tänkande.

Allt detta gör det ytterst svårt att agera.

Kortet råder dig till att använda dig av logik och förnuft i denna svåra situation. Ta några djupa andetag och fråga dig själv: vad kan jag göra för att förändra den här situationen? Kan jag bidra till en lösning? I sånt fall, på vilket sätt? Skriv ner allt du personligen kan göra, och gör det. Då kan du åtminstone slappna av i vetskapen att du har gjort precis allt du kunde. Du har gjort ditt bästa.

Tankar föder känslor. Katastroftankar föder katastrofkänslor. Och när vi befinner oss i ett sånt här hopplöst tillstånd har vi fastnat i katastrofkänslor. Och eftersom känslan alltid föregås av en tanke är det av yttersta vikt att du förändrar dina tankar. Byt ut dina negativa rädslobaserade tankar mot kärleksfulla positiva tankar. När du gör det följs det av kärleksfulla positiva känslor och du kommer då att må mycket bättre. Och när du mår bättre kan du skaka av dig repen, ta av dig ögonbindeln och simma ifrån situationen. Du blir fri.

Känslor har en förmåga att göra saker och ting värre. Låt inte dina tankar och känslor styra. Låt dom inte ta över. Kom ihåg: Du är inte dina tankar och känslor! Du är mycket större än så! Tankar och känslor är flyktiga, dom kommer och går lika snabbt som molnen på himlen en blåsig dag. Såvida du inte väljer att hålla fast vid dom! Du är alltid fri att välja en annan tanke, du är alltid fri att välja en annan känsla.

När du kliver ur detta destruktiva känslotillstånd kan du se möjligheterna.

För möjligheter finns det!

Oroa dig inte och ha tillit!

Framtiden ser ljus ut.

(Glädjehealingen är inställd även denna helg på grund av influensa)

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

10 kommentarer

 1. Tack finaste 💖💖💖ett budskap som kom på rätt dag ..hänt en del som har gjort att jag tagit beslut idag som ger en oro framåt. En osäkerhet
  Men kan inte fortsätta som tidigare tänkt och planerat.. tar till mig budskapet .stor varm varm kram💖💖💖💖💖

 2. Hej, Tack för dagens budskap. En fråga: i vissa tarot kort finns page och riddare. Vilka klädda kort motsvarar det? Blir lite förvirrad då de benämns olika. 🌹🥀🌸

  • 😊❤️❤️🙏🏻 Alla tarotlekar har fyra sviter: svärd, stavar, bägare och mynt/pentagram. Vart och ett av dessa innehåller nummerkort från 1-10, och honnörer: Kung, drottning, knekt/riddare och page/prinsessa. De fyra sviterna benämns Lilla Arkanan. Om man jämför tarotleken med vanliga spelkort så motsvarar riddaren knekten. Pagen/prinsessan finns inte med i vanliga spelkort utan endast i tarotkort. Hoppas du fick svar på din fråga 😊❤️

 3. Tack för nytt hopp. Försöker ha tillit och vet att i slutändan blir det bra.
  Ulla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *