Du ÄR inte Egot – låt inte Egot lura dig att tro annat

Hej😊

Hur har ni det nu under Merkurius retrograd? Jag känner mig mest förvirrad angående de flesta livsområden faktiskt. Vet varken ut eller in. Sen krånglar tekniken stup i kvarten, mobilen hänger sig allt som oftast, Facebook strular så ibland kan jag inte kommentera (nu vet ni varför jag inte svarat) och nyss gick det inte att koppla ihop min mobil med högtalaren här hemma. Blir galen!! Det är bäst att ta Dagens Budskap på allvar känner jag. Ta en paus och avvakta. Samla ihop mig och fokusera inåt helt “enkelt”. Enkelt inom situationstecken, för så jäkla enkelt är det inte alla gånger! Det håller säkert de flesta med om 😉. Speciellt inte när stressen pockar på. Men det är ju som så att vid dessa utmanande tillfällen är det extra viktigt att stanna upp och vända blicken inåt. För inom oss finns friden och harmonin. Ingen annanstans.

Sen vet jag av erfarenhet hur läskigt (läs fruktansvärt) det kan kännas att vända sig inåt när ångest och oro pockar på. För då måste vi möta dessa känslor vilka vi så gärna vill fly ifrån. Men att fly löser inget! Kom ihåg att känslor är flyktiga, dom kommer och går som molnen på himlen. Den ena avlöser den andra, såvida du inte väljer att hålla kvar en känsla. Vänd dig inåt och iaktta tankar och känslor på avstånd. Var den tysta iakttagaren. Gå inte in i en tanke eller känsla. Notera bara att dom finns där. Analysera inte. Döm inte. Bara observera. Kom ihåg att du inte är dina tankar och känslor, du är mycket större än så. Du är ett med Allt Som Är. Och så är det.

Jag har testat många olika övningar för att komma i kontakt med mitt inre, mitt högre jag. En övning som jag verkligen fastnat för och som hjälpt (och hjälper) mig mycket, är en från Eckhart Tolle. Och den tänkte jag dela med mig av här:

Att ta kontakt med den inre kroppen

Du kan sitta eller ligga (jag föredrar att ligga). Blunda. Rikta uppmärksamheten in i kroppen. Känn den inifrån. Lever den? Finns det liv i dina händer, armar, ben och fötter – i magen, i bröstkorgen? Kan du känna det subtila energifält som genomsyrar hela kroppen och ger liv åt alla organ och alla celler? Kan du känna den samtidigt i alla delar av kroppen som ett enda energifält? Fortsätt att koncentrera dig på upplevelsen av din inre kropp en stund. Börja inte tänka på den. Känn den. Ju mer uppmärksamhet du ger den desto starkare och klarare kommer den här känslan att bli. Det kommer att kännas som om varenda cell blir mer levande, och om du har en stark visuell förmåga kan det hända att du får en bild av hur din kropp strålar av ljus. Även om en sådan bild kan hjälpa dig tillfälligt, fäst mer uppmärksamhet vid känslan än vid de bilder som kan uppstå. Oavsett hur stark eller vacker en bild är, är den redan definierad till formen och därmed ger den mindre utrymme för att tränga djupare in i upplevelsen.

Detta är en övning som verkligen hjälper. Och den hjälper snabbt! Speciellt bra för oss som har lätt för att visualisera. Fokusera inte på bilderna som kommer upp. Fokusera på känslan. När jag började “ignorera” mina inre bilder för att istället bara känna gick det mycket snabbare för mig att komma i kontakt med min inre kropp (min energikropp, mitt högre jag). Jag rekommenderar denna övning starkt! Och även om du inte kan känna särskilt mycket i början så var uppmärksam på det du kan känna. Kanske är det bara svaga stickningar i händer och fötter. Det spelar ingen roll. Det räcker just nu. Koncentrera dig bara på känslan. Gör övningen minst en gång varje dag. När du har lärt dig att känna känslan av din inre kropp kan du lättare “ta upp” kontakten med den närhelst du vill. När du diskar, promenerar, arbetar och så vidare.

Och känslan när du är i kontakt med Allt Som Är är obeskrivlig! Frid, glädje, upprymdhet. Alla känslor av kärlek finns för dig att ta del av när du vill! Det är ditt sanna jag! Allt annat är av Egot (smärtkroppen), och det är tankarnas och intellektets domän. Där regerar rädslorna. Egot är inte Du. Du är inte Egot. Du är tystnaden mellan tankarna. Du är Allt Som Är – Ren kärlek. Glöm inte det!

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *