Dagens kort från Victorian Fairy Tarot och The DruidCraft Tarot 22/3

Vissa av oss behöver lämna någonting nu, en person eller en situation, för den/det orsakar lidande eller till och med depression. Vänd ryggen åt vad det än är och välj en ny väg. Det är svårt att börja på ny kula när energierna är låga, och nu kan du vara mer fokuserad på vad som inte har lyckats än på vad som skulle kunna ske i framtiden. Kortet råder dig till att gå därifrån utan att vända dig om, trots att det känns svårt. Lita på att även fast du inte kan se ljuset i tunneln just nu så går du mot bättre tider.

Kortet talar oxå om att vi inte ska samla smärtsamma känslor på hög, för förr eller senare förvandlas de till ett fängelse av ilska och sorg. Genom att uttrycka dessa känslor frigör du dom, och då blir även din själ fri. I början kan det kännas ovant och jobbigt och du kan känna dig sårbar, men efter lite övning blir det lättare och det känns så mycket bättre än att hålla dom inom dig. En stor tyngd kommer då att lätta från dina axlar.

Den här drottningen representerar de starka, pålitliga och omsorgsfulla kvinnliga aspekterna. Hon är praktisk, moderlig, trygg och klok. Hon menar på att det alltid brukar finnas en jordnära lösning på alla problem. Hon är förknippad med familj, hem och fertilitet. Idag höjer hon röd flagg. Har du vänt hennes positiva egenskaper till något som är till skada för andra på något sätt? Hon menar på att du faktiskt kan ta hand om andra utan att tjata och domdera. Eller kan det vara så att du försummar din familj eller ditt hem? Det kan även finnas en kvinna i ditt liv som du ser som omhändertagande och stöttande, men när det kommer till kritan gör hon dig mer skada än nytta.

Just nu kanske du finner det svårt att lita på dig själv eller på Livet? Du kanske har förlorat förmågan att följa med i livets naturliga flöde? Vårtrötthet eller vårdepression är vanligt förekommande. Fokusera på- och ta vara på ljuset. Öppna upp för det, även fast det känns som att du bara vill dra täcket över huvudet. Fokusera på sådant som gör dig glad. När gladare känslor dyker upp så försök att stanna i den så länge som det går. Om du lyckas frammana en gladare känsla har du brutit den negativa spiralen, och det är ett gott tecken. Om du däremot har försökt att frammana en gladare känsla i 4-5 dagar utan att lyckas överhuvudtaget kan det vara dax att söka hjälp (råd från min psykolog).

Ta hand om dig!

(Vi har besök hela helgen så Glädjehealingen uteblir, förmodligen blir det inga Dagens Budskap heller.)

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *