Dagens Budskap 23/3

Dagens budskap kom intuitivt och handlar om att du inte är din fysiska kropp. Du är inte ditt intellekt. Du är inte dina tankar. Allt detta är en illusion. Egot (smärtkroppen) är allt detta. Du är inte egot.

Du är din inre kropp, din energikropp. Du är den tidlösa och odödliga själen.

Egot gör allt för att du ska identifiera dig med det. Egot gör allt för att du ska glömma vem du egentligen är. Egot är livrädd för att dö. Och när du inser vem du egentligen är kommer du inte längre att identifiera dig med egot och då är det slutet på egots existens. Det vet egot. När du börjar närma dig sanningen om dig själv får egot dödsångest och gör allt i sin makt för att återigen dra in dig i negativa tankar och beteenden. Det är så egot fungerar. Egot gottar sig i- och hämtar kraft ur din ilska, dina konflikter, din självömkan, din ångest, din hämndlystnad och allt som har med rädslor att göra. Alla dessa negativa gåvor ger egot till dig för att du ska ha så “fullt upp” att du inte ser eller känner den du verkligen är.

En manipulativ rackare det där egot…

För att se sanningen i vitögat, för att upptäcka illusionen du lever i, måste du vara här och nu. Du måste leva i nuet. Endast nuet är verkligt. Endast nuet existerar. Egot gör allt för att förvilla dig och locka bort dig från nuet. Det förflutna och framtiden är egots domän. Tiden är egots domän. Du är tidlös.

Det bästa du kan göra för att bli medveten om egots villfarelser är att bli den tysta iakttagaren. Bli en tyst åskådare till dina egna tankar. Observera dina tankar i tystnad, med det menas att du inte ska “tänka något om dina tankar”. Om du tillexempel kommer på dig med att tänka nåt i stil med: “Den där människan är ju så dum så det finns inte”, då är det lätt att du börjar tänka något om den tanken, tillexempel: “Men Gud! Så där får jag ju inte tänka! Det var dumt. Det där var egot som talade”, när du tänker det om tanken så dömer du. Allt dömande är av egot. Det är egots sätt att återigen lura in dig i dess fälla. Fastna inte heller i ett analyserande av det du tänker.

Var bara den Tysta Iakttagaren. Inget annat.

När du bara iakttar dina tankar i tystnad så lever du automatiskt här och nu. Det är det som kallas medveten närvaro. Egot kan inte existera i medveten närvaro. Att leva i nuet är nyckeln till att frigöra sig från egot.

Använd med fördel övningen jag tipsade om i ett tidigare inlägg. Den lär dig att vara här och nu samt att komma i kontakt med din inre kropp (energikroppen) den du verkligen är.

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

6 kommentarer

  1. Tack Emma! Du kommer med så klockrena budskap. Det här gick rakt in. Tack!!!

  2. Du inkarnerar ju här på jorden i en fysisk kropp just för att du skall utvecklas till att bli en kärleksvarelse- det du kallar för egot behövs för den utvecklingen – din själ är däremot evig, men du bor ju i din kropp här på jorden för att lära dej övervinna det s.k. onda, inte för att tysta ner det du kallar för egot. Du tar med dej alla dina erfarenheter till nästa liv, hur skulle du annars kunna utvecklas? Det är ytterst lite du hinner lära dej under ett jordeliv, därför finns det många. Egot är din jordiska lärare som ger dej dina livsläxor, dom återkommer tills du kan dom, liv efter liv! Det är min övertygelse!1🌻

    • Alla har vi olika övertygelser, det måste vi acceptera! ❤️😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *