Lektion 21, 4/4

Du gjorde det!

När du börjar älska dig själv mer för varje dag så är det fantastiskt hur ditt liv förändras till det bättre. Idag ser vi tillbaka på de här 21 lektionerna och ser hur vi fortsätter framåt på den här healingresan.

12 sätt du kan älska dig själv på nu

Grattis kära du! Det här är sista lektionen på ditt äventyr i Mirror Work vilket har fört dig närmare upptäckten av den största gåvan i ditt liv: Gåvan att älska dig själv.

Det här är inte alltid en lätt resa. Det finns några vägbulor och stötestenar längs vägen, men du höll dig kvar, och jag (Louise Hay) är väldigt stolt över dig. Under hela den här resan har du låtit din spegel hjälpa dig undersöka hur du pratar med dig själv, hur du tystar din inre kritiker, att förlåta de som sårat dig, släppt taget om gamla rädslor och frigjort alla negativa övertygelser och tankemönster. Genom att göra så har du öppnat ett förråd av gåvor inom dig.

Min önskan är att du alltid ska komma ihåg att det finns en sak som läker alla problem, och det är att älska dig själv. När du börjar älska dig själv mer för varje dag så är det fantastiskt hur ditt liv kommer att förändras till det bättre. Du kommer må bättre, du kan få det där jobbet du vill ha, du kommer vara mer öppen för pengar, dina relationer kommer förbättras, negativa relationer kommer upplösas och nya relationer börjar.

Även fast du har kommit till slutet av den här kursen så har ditt Mirror Work bara börjat. Det är något som du praktiserar varje dag. Du kan märka av fler gupp och några avstickare på vägen längs din resa framåt, men den här gången kommer du att vara redo för dom. Du kommer att kunna resa dig igen, titta i spegeln och påminna dig själv om att du är värd att älskas. Du är perfekt precis som du är. Du förtjänar allt det goda som livet har att erbjuda. Du är en mirakelmagnet. Bär med dig din fickspegel, fortsätt att påminna den vackra personen som tittar tillbaka på dig att du älskar honom/henne med hela ditt hjärta. Jag (Louise Hay) skulle vilja lämna dig med följande lista som summerar mycket av det arbete vi har gjort i den här kursen.

Affirmera:

“När jag uttrycker kärlek mot mig själv och andra så kommer den kärleken tillbaka till mig flera gånger om.”

Här är tolv sätt du kan älska dig själv på just nu:

 1. Sätt stopp för all kritik, kritik förändrar ingenting. Vägra kritisera dig själv och andra. Acceptera dig själv precis som du är. Alla förändras, men när du kritiserar dig själv är dina förändringar negativa, och när du älskar och uppskattar dig själv är dina förändringar positiva.
 2. Förlåt dig själv. Släpp taget om det förflutna, du gjorde det bästa du kunde just då med den förståelsen, medvetenheten och kunskapen du hade. Nu växer du och förändras, och du kommer leva livet annorlunda.
 3. Skräm inte dig själv, sluta terrorisera dig själv med dina egna tankar. Det är ett förskräckligt sätt att leva. Finn en mental bild som ger dig nöje, och byt genast ut dina skrämmande tankar mot en glädjande tanke.
 4. Var snäll och tålmodig. Var snäll mot dig själv, var tålmodig mot dig själv under tiden du lär dig det nya sättet att tänka. Behandla dig själv som du skulle behandla någon du verkligen älskade.
 5. Var snäll mot ditt sinne. Självhat innebär att du hatar dina egna tankar. Hata inte dig själv för att ha dessa tankar. Ändra varsamt dina tankar till positiva sådana. Det är endast en tanke, och en tanke kan ändras.
 6. Beröm dig själv. Kritik bryter ned din inre glöd. Beröm bygger upp den. Beröm dig själv så ofta du kan. Tala om för dig själv hur bra du är och hur bra du klarar av allt som kommer i din väg.
 7. Stötta dig själv. Hitta sätt att stötta dig själv på. Vänd dig till dina vänner och tillåt dom att hjälpa dig. Det är starkt att be om hjälp när du behöver det.
 8. Var kärleksfull mot ditt negativa. Vet att du skapade dom för att fylla ett behov, och nu hittar du nya positiva sätt att fylla dessa behov. Så frigör kärleksfullt dessa gamla negativa mönster.
 9. Ta hand om din kropp. Lär dig om näring. Vilket sorts bränsle behöver din kropp för att ha optimal energi och vitalitet? Lär dig om motion. Vilken slags motion gillar du? Vårda och vörda templet du bor i.
 10. Älska dig själv, gör det nu. Vänta inte tills du blir frisk, eller går ner i vikt, eller får det nya jobbet, eller hittar den nya kärleken. Börja nu, och gör ditt bästa.
 11. Kom ihåg de saker som gjorde dig glad när du var barn. Införliva dom i ditt liv nu. Hitta ett sätt där du har roligt i allt det du gör. Låt dig själv uttrycka glädjen över att leva. Le, skratta, gläds, och Universum kommer att glädjas med dig.
 12. Gör ditt Mirror Work. Gör det till Mirror Play och ha roligt. Se ofta in i dina ögon. Uttryck den här växande känslan av kärlek du har för dig själv, och förlåt dig själv när du tittar dig i spegeln. Prata med dina föräldrar när du tittar i spegeln. Förlåt dom också, och säg åtminstone en gång om dagen: “Jag älskar dig, jag älskar dig verkligen. Livet älskar dig, och så är det.”

Det här är Louise Hay, och jag älskar dig.

Spegelövning

 1. Gå till spegeln och se den vackra person som tittar tillbaka på dig. Höj armarna och ge dig själv ett riktigt hurrarop för att du har gjort klart den här kursen. Säg dessa affirmationer: “Jag älskar dig finaste, jag älskar dig verkligen. Du gjorde det, du avslutade den här kursen. Jag är så stolt över dig. Du klarar allt du går in för att göra.”
 2. Ta dig tid att uttrycka tacksamhet för allt jobb du har gjort. Säg dessa affirmationer: “Tack för att du inte gav upp. Tack för att du var öppen för att lära dig något nytt. Jag älskar dig.”
 3. Ge dig själv ett löfte att fortsätta ditt Mirror Play, säg: “Vi ses imorgon snygging. Då diskuterar vi andra områden som jag skulle vilja fortsätta att förändra. Jag älskar dig! Du är värd att älskas och du förtjänar enbart det bästa. Och så är det.”

Huvudaffirmation

“Vi är alla en del av Allt Som Är”

Vi har samlats tillsammans därför att vi har något att lära av varandra. Vi har ett syfte i att vara tillsammans. Det är tryggt för oss att jobba på att älska oss själva, så att vi kan dra fördel av- och växa från den här upplevelsen. Vi väljer att arbeta tillsammans för att föra in harmoni i den här kursen och i alla områden av våra liv.

Universum vägleder oss i varje ögonblick. Vi säger de rätta orden vid det rätta tillfället och vi agerar alltid i rätt riktning. Alla är en del av Allt Som Är. Det uppstår en gudomlig blandning av energier när människor jobbar tillsammans i glädje och stöttar och uppmuntrar varandra på sätt som är fullbordande och produktiva. Vi kan bli framgångsrika inom alla livsområden. Vi kan bli hälsosamma, lyckliga, kärleksfulla, glada, respektfulla, stöttande och tillfreds med oss själva och med varandra. Så är det.

Vi har gått från arbete till lek, och allt är bra i vår värld. Livet älskar mig, och livet älskar dig.

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *