Mardrömmar

Mardrömmar

Drömmar kan delas in i olika kategorier. Mardrömmar faller under kategorin frigörelsedrömmar. Och precis som det låter handlar det om att vi har något vi behöver frigöra oss ifrån. Mardrömmar handlar om rädsla. Kort och gott: det finns rädslor att frigöra sig ifrån.

En mardröm kännetecknas av att den är oavslutad. Med det menas att vi vaknar mitt uppe i drömmen, oftast med bultande hjärta. Vi drömmer aldrig “klart” en mardröm. Vi får inte veta hur den slutar eftersom den starka rädslan gör att vi vaknar.

En viktig sak att veta är att mardrömmar aldrig är profetiska! Med andra ord: de är inga sanndrömmar och det du drömmer kommer inte att “slå in” och bli verklighet. De handlar endast om dina egna inneboende rädslor.

Så nu när jag har klargjort detta går vi vidare till nästa del:

Vi har alla en medveten sida och en omedveten sida. Det du är rädd för, skräckslagen för, sånt du mår dåligt bara av att tänka på – det skjuter din medvetna del åt sidan. (Det är betydligt trevligare att tänka på annat, eller hur?). Men, det obehagliga som vårt medvetna skjuter bort håller vårt omedvetna reda på. Det obehagliga och skrämmande försvinner inte bara för att du väljer att blunda för det. Så efter en tid kommer det undermedvetna att agera ut det du tryckt undan, och det ageras ut i form av mardrömmar. Eftersom du vägrar att hantera dina rädslor i vaket tillstånd så “tvingas” du att möta dom när du sover, i mardrömmarna. “Du kan inte undvika dina rädslor för evigt”, ungefär det vill ditt undermedvetna säga dig i mardrömmen. Men i mardrömmen brukar rädslorna förstoras, det värsta tänkbara händer. Och det finns en poäng med det: Du överlever! Hur katastrofalt det än blir i mardrömmen så överlever du! Du dör inte. Ditt undermedvetna vill säga dig att hur rädd du än är för något i det verkliga livet så kommer du att ta dig igenom det, du kommer klara det! Det finns inget att vara rädd för egentligen. Det är “hjärnspöken”, sånt vi har fått för oss och gjort till sanning. Men är det sant? Är det verkligen sant? Våga möta dina rädslor och tänk efter. Är det verkligen så hemskt som du fått för dig? Vad är det värsta som kan hända? Finns det verkligen ingen lösning? Jo, det finns det. Allt som oftast faktiskt. Det gäller “bara” att våga möta sina rädslor och ta tag i det som krävs.

Anledningen till att jag skriver om mardrömmar är att väldigt många drömmer sådana just nu. Ni som följer mina Dagens Budskap vet att en röd tråd har varit att våga kliva ur sin komfortzon till exempel. Att våga släppa taget om gammalt. Att våga frigöra sig från sådant som hindrar en från att gå vidare. Att våga bryta ner motståndet mot det nya och okända. Om man tittar närmare på att våga så ser man att det handlar om att möta sina rädslor. Det är här mardrömmarna kommer in i bilden. När det medvetna får upp ögonen för det här med att våga så väcks något inom dig. Något du skjutit undan. Något som ditt undermedvetna har fått ta hand om, något som ditt undermedvetna har full koll på! Dina rädslor. Ett ypperligt tillfälle att ge dig en och annan mardröm… är ni med på vad jag menar? Det är dax att vakna! Det är dax att möta dina rädslor! Men om du blundar för dom när du är vaken…hur lätt är det då? Vet du ens vad du är rädd för? Du kanske har skjutit undan vissa rädslor så länge att du glömt. Lugn bara! Det omedvetna påminner dig.😉 Ibland behövs det dock detektivarbete för att komma ihåg och förstå vad mardrömmen vill göra dig uppmärksam på.

Mardrömmar är riktigt läskiga men dom är oerhört nyttiga! Dom har mycket att säga dig om dig själv. Och när du väl har kommit på vad en mardröm vill säga dig så kommer du aldrig att drömma den igen. Mission completed, som det undermedvetna skulle ha sagt.

(Med denna förklaring av mardrömmar menar jag “friska” individer, den innefattar inte psykiskt sjuka människor för det är ett annat kapitel)

Jag hoppas att jag har varit tydlig nog i detta inlägg, men om du saknar något, om du fortfarande har frågetecken angående mardrömmar så får du gärna kontakta mig via: november_1126@hotmail.com och ställa dina frågor så ska jag skriva ett kompletterande blogginlägg i ämnet.

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

9 kommentarer

  1. Hej Emma,jag drömmer okulta drömmar sedan ett tag tillbaka. Inte roligt alls. Kanske handlar det om rädslan för det okända. Ska tänka på det nästa gång jag drömmer en okult dröm. Tack snälla och ha det så gott.

    • Om drömmen skrämmer dig så är det med all sannolikhet en mardröm. Och din tolkning låter riktigt bra ❤️😊🙏🏻

  2. Hej Emma jag undrar varför glömmer jag vad jag har drömt så fort jag vaknar.?

    • Många människor har så kallade drömblockeringar, det kommer sig av rädslor. Rädslor för vad drömmar ska avslöja, sidor av oss själva som vi inte vill kännas vid. Denna rädsla är oftast omedveten. Likaså om du tycker det är svårt/jobbigt att känna känslor, då kan du förtränga drömminnen. Detta kan övervinnas genom träning. ❤️❤️😊

  3. Såå bra inlägg.!! Läser allt du skriver ❤🙏 Jag har väldigt mycket drömmar/mardrömmar Sedan ett tag tillbaka, ligger mycket i bagaget hos mig som mitt undermedvetna tar i tur med..En dröm jag ofta får återkommande är att jag är gravid och föder barn 😅 (Jag har redan två barn) så tycker det är lite underligt..får också många drömmar om mitt ex både bra och dåliga drömmar ( han vill jag absolut inte ha att göra med i verkligheten igen, hade ett väldigt tufft familjeliv med han. Tusen tack för alla underbara inlägg samt alla fina budskap du lägger ut.!! Kram ❤🙏

    • Tusen tack fina du!! De bra drömmarna du har om ditt ex är oxå frigörelsedrömmar, det är inte bara mardrömmar som faller under den kategorin. När du drömmer att du föder barn så frigör du dig från något som du burit på länge, i det här fallet från den tiden med ditt ex. Så föda barn drömmarna är positiva för dig, du går framåt i ditt känslomässiga arbete. Kram ❤️❤️😊🙏🏻

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *