Tills vi ses igen…

Våran Älskade Electra har nu somnat in. Hon lämnade jordelivet någon gång under småtimmarna natten till idag. Hon skulle fylla 14 år i år.

Det började igår kväll som en magsjuka. Hastigt blev hon sämre. Klockan 01 ringde jag till akuten på djursjukhuset i Strömsholm och rådgjorde, vi blev vidarebefordrade till distriktsveterinärerna här i länet. Klockan 02 fick vi tag i jourhavande veterinär. Efter lite om och men beslutades det att vi skulle låta henne vara tills djursjukhuset här i stan öppnade på morgonen, givetvis skulle vi ringa åter om hennes tillstånd inte förbättrades. Så fort vi avslutat samtalet blev Electra lugnare. Hennes andningsfrekvens blev normal och hon slappnade av. Hon sov fridfullt.

Bra, tänkte vi, då får hon sova skönt och återhämta sig några timmar så försöker vi pytsa i henne vätskeersättning när hon vaknar.

Men hon vaknade aldrig mer.

Denna vackra, kärleksfulla, glada, kärvänliga och kloka tik har inte haft det lätt i livet. Sina första 1,5 – 2 år tillbringade hon i klorna på en missbrukare som misshandlade henne. Bland annat har hon sparkats, blivit eldad med tändare under trampdynorna och dessutom blivit tvingad att kampa med en annan tik. En kamp som slutade med sönderslitna muskler i bringan, men de psykiska efterverkningarna var betydligt värre!

Som tur var hamnade hon sen hos min nuvarande sambo och blev så småningom den fantastiska tillitsfulla och kärleksfulla individ som hon alltid har varit. Ingen hund oavsett ras föds ond! Det är helt och hållet människan som är ansvarig för det. Tyvärr är American Staffordshire Terrier (och en del andra raser) en attraktiv ras för helt fel människor. Tragiskt! Och än mer tragiskt är att en specifik ras får så dåligt rykte på grund av människans dumhet!

Människans Dumhet och Okunskap!

TACK Electra för dom åren jag har haft förmånen att ha Dig i mitt liv!

Du snällaste, finaste, godaste!

Tills vi ses igen….❤️❤️❤️

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

26 kommentarer

 1. Människan är en hemsk art, dom är orsaken till allt ont i världen och djurens lidanden. Alla som är elaka mot djur borde straffas hårt och torteras!
  Underbara fina Electra vila i frid❤

 2. Åh fina Electra ❤ vila i frid. Skönt hon kom till er, o fick ett underbart liv. Kram

 3. Så ledsen jag blev inombords för din (er) skull, men som du skrev : tills ni ses igen! Kram♥️♥️

 4. Beklagar verkligen ❤️ Det blir ett stort tomhål…. Jag brukar försöka tänka att vi ses igen och att de finns med oss ändå. Det finns en dikt för våra djur. Den kommer här nedan. Stora kramar ❤️
  Regnbågsbron
  Det finns en bro, Regnbågsbron, som förbinder Himlen och Jorden.
  När ett djur dör, kommer det till en plats bortom Regnbågsbron. Där finns kullar och dalar med mjukt gräs, där våra älskade vänner leker tillsammans hela dagarna. Där finns vattendrag med färskt vatten, massor av mat och solsken som håller dem varma. De gamla och sjuka blir unga och friska igen, precis som vi minns dem i våra drömmar. De är glada och lyckliga, men de saknar någon som betydde mycket för dem, någon som blivit lämnad kvar.
  Varje dag springer de och leker, tills den dag kommer då en av dem stannar upp, och tittar bort i fjärran. Blicken skärps, öronen spetsas och plötsligt springer han iväg över det gröna gräset. Hans ben bär honom fortare och fortare tills han återförenas med den han älskar.
  Ni möts i en omfamning som varar för evigt. Ditt ansikte blir slickat om och om igen, dina händer smeker hans huvud som så många gånger förut och du tittar än en gång in i ögonen på ditt trogna husdjur som så länge saknats i ditt liv, men aldrig i ditt hjärta.
  Sen korsar ni Regnbågsbron tillsammans för att aldrig skiljas mer…..

  • Såå vackert!!! Det roliga är att varje gång jag möter ett bortgånget husdjur så träffas vi alltid i ett landskap med grönt gräs och böljande kullar så långt ögat når! OCH djuret i fråga kommer alltid springande mot mig med spetsade öron!! Vad sägs om det?? Jag har aldrig hört den dikten förut förövrigt! ❤️❤️❤️😊🙏🏻 Tusen tack för den informationen!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *