Livet efter döden

Hej😊

Med tanke på våran älskade Electras bortgång…

Jag är väldigt tacksam för att jag har den tron jag har. Just att jag tror på ett liv efter döden.

Eller rättare sagt, jag är överbevisad om att livet inte upphör när den fysiska kroppen dör.

Jag vet att när vi föds in i våra jordeliv får vi en fysisk kropp till låns. Men vi är inte våran fysiska kropp. Inom kroppen finns själen. Vi är själen. Vi är en själ som har en fysisk/kroppslig upplevelse. När våran tid är slut här på jorden så lämnar vi våran fysiska kropp, kroppen har då gjort sitt, kroppen dör. Men vi dör inte. Själen är evig och kan inte dö. När själen frigör sig från den fysiska kroppen i “dödsögonblicket” så återvänder själen hem. Vi återvänder till vårat sanna hem, dit vi kommer ifrån. Detta hem kan man kalla vad man vill, till exempel Andra Sidan, Universum, Källan, Gud.

Tack vare att jag har den tron jag har på livet efter detta så känns det lättare när någon dör. Jag vet att vi kommer ses igen. Självklart blir jag ledsen och känner saknad, men jag fastnar inte i sorgen. Min tro gör det lättare att släppa taget och gå vidare. Jag känner mig lugn och trygg i den vetskapen och jag är inte heller rädd för döden. Livet är ett ständigt kretslopp, vi föds och vi dör. Fysiskt alltså. Själen är som sagt evig.

Det enda som oroar mig den dagen jag lämnar min fysiska kropp är hur en del nära och kära kommer att hantera det. Därför att alla delar inte min tro. Vissa är övertygade om att när man dör så blir det svart, då är det slut för evigt och man ses aldrig mer. Och har man den tron blir det väldigt svårt att ta sig ur sorgen och gå vidare. Då är det lätt att man fastnar. Det är lidande! Och det är just på grund av detta lidande som avlidna nära och kära ibland så desperat försöker få kontakt för att tala om att livet inte tar slut efter döden. “Hallå! Jag är inte “död”! Jag finns fortfarande här fast i en annan form. Oroa dig inte för mig. Jag mår bra och jag har det bra!”

En anledning till varför vi medium finns i den här världen. För att förmedla detta budskap.

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

16 kommentarer

 1. När min älskade katt mysan gick bort så trodde jag att jag aldrig skulle komma ur sorgen. Efter ca 2 månader kom hon på besök för att berätta att hon hade det så bra.Så matte sluta gråta nu var hennes budskap. Sedan försvann hon och det kändes så lugnande. Så visst finns det ett liv efter detta.

  • Precis så är det, när deras budskap har nått fram så försvinner deras akuta behov av kontakt. Givetvis finns dom hos oss ändå, men det blir lugnare ❤️❤️❤️

 2. Jätte bra, att du skriver om detta! Jag tror precis som du och det ger oss en helt annan styrka att möta döden.

  • Min största kärlek i mitt liv dog helt plötsligt ,det tog mig hårt,vi stod riktigt tajt med varandra,äkta kärlek som vi visade ,ute kysstes ofta o höll varandras händer vi älskade passionerat ofta med varandra,lite över 1 års sedan gick hon bort,hemskt att bli lämnad själv ,för jävligt,men någonstans kommer vi att träffa varandra,i himmelen eller i en annans kropp hon landar i.

   • Jag beklagar sorgen. Men ja, ni kommer ses igen ❤️❤️❤️

 3. Känner att min älskade Uffehund är med på hundpromenader och ofta finns vid min sida. Jag har två hundar nu. Milton, som kom medan Uffe levde och Majken som har varit hos oss ett och ett halvt år. Ibland står Milton och tittar på en bestämd punkt i rummet och viftar hejdlöst på svansen. Brukar fråga honom om det är Uffe som hälsar på och han skuttar omkring som en tokig och leker med någon vi inte kan se. Majken är försiktigt avvaktande 🙂… Så nog finns dom i en annan dimension, dom som har gått före. Älskade och saknade, men ändå närvarande ❤️

 4. Delar verkligen den tron om själen och livet efter döden.
  En fråga: vad är orber? Fått svar att det är själar och det förstår jag. Men att som en kompis dotter fick med en stor mängd på film som var filmad på platsen där ett hastigt dödsfall skett. Varifrån kommer de? 🤔🙂

  • Orber är själar. Men ”orber” kan även uppstå på bild av till exempel ”väder och vind” då kan det bli många ”orber” på bild som egentligen inte är orber utan uppstår som diverse ljusreflektioner. Men många riktiga orber kan hamna på samma bild. Då kan det vara mycket aktivitet på just den platsen av någon anledning. ❤️😊

 5. Sitter och pratar med en vän som dels är ledsen över hennes bortgångna dotter och en vän som begick självmord “får rysningar då bekräftelse hehe”

  Och detta blogginlägg kommer i inkognito mode när jag lagt på och måste först trycka på en ny flik sen välja inställningar för att det ska bli så. Att jag gjorde allt detta med örat nja det har jag svårt att tro på

  Det var nog någon som vela skänka lite tröst 😊

  • Absolut hade någon ett finger med i det spelet ❤️❤️😊😄

 6. Min älskade hund Hera kommer snart lämna mig och det är så smärtsamt. Känns som mitt hjärta ska brista bokstavligt talat.
  Men känner att det verkligen var mening att jag skulle läsa ditt inlägg idag. Tusen tack ❤️

  • Å!! 😕 Jag beklagar! Som svar på din fråga: Ja, det var meningen! ❤️❤️❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *