Jag har förlovat mig!

Hej😊

Här kommer en uppdatering om mitt privata, det var ett tag sen nu.

Dagen innan Morsdag blev jag överraskad av Nille (sambon). Han hade styrt upp en picknick i smyg, fixat barnvakt och lite annat gött. Så vi satt ute på en äng och hade det mysigt ett par timmar 😊. Det uppskattade jag verkligen!

Mys i det gröna

På Nationaldagen åkte vi till Falu Gruva. Där hade dom bland annat fritt inträde till Gruvmuseet så vi kikade runt där ett tag.

Efteråt hade vi picknick på gräsplan vid lekplatsen. En kör hade oxå slagit sig ner där så vi lyssnade på deras sånger. Cazpian sov i vagnen större delen av tiden men vaknade lagom till matdax. Go och glad, men svettig. Det var verkligen varmt den dagen.

Innan vi åkte hem skulle Nille besöka cykelbutiken på området. Där sålde dom (till min förvåning) kulglass så då blev det genast roligare 😉. Nille ville ha saltlakritsglassen, men då sa ägaren att han trodde den var dålig så han skulle plocka bort den ur disken. Efter några sekunder erbjöd han Nille hela 5-liters byttan helt gratis samtidigt som han “friskrev” sig från ansvar om Nille skulle bli sjuk. Vad gjorde Nille? Tackade ja! 😂 Så vi åkte hem med 5 liter lakritsglass. (Nille blev inte sjuk, det var inga fel på glassen. Den var god! Jag smakade lite oxå).

Lördagen 8/6

Dagen vi förlovade oss! Ja, ett steg närmare till att jag förvandlas till Fru Samuelsson! Dock har vi skaffat tillfälliga ringar och dom har vi tills vi har möjligheten att köpa dom vi vill ha (vitt guld).

Nu till min fråga…(någon av er som läser kanske är haj på allergier?)

Jag är extremt allergisk mot Nickel för det första. Det andra är att jag har varit förlovad en gång tidigare i livet (med min dotters pappa) och då hade jag en ring i gult guld. Efter en tid visade det sig att jag var allergisk även mot den ringen. Jag fick små blåsor på huden där ringen satt. Så nu undrar jag om man endast kan vara allergisk mot gult guld? Eller gäller den allergin mot allt guld? Jag har frågat en juvelerare men hon visste inte. Känns onödigt om jag köper och låter gravera en ring i vitt guld och så visar det sig att jag skulle vara allergisk även mot den. (Fast å andra sidan kanske det var karln i fråga jag var allergisk mot, inte ringen. Kanske Universums sätt att tala om för mig att den förlovningen var helt åt pipsvängen!!😂)

Nån som vet? Jag är väldigt tacksam för svar från någon som är kunnig! Spekulationer undanbedes…

Kärlek

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

24 kommentarer

 1. Tror att du har kommit i kontakt med någon annan nickel produkt.
  Jag har också de där små kliande blåsor.
  Kranen är av nickel!
  Vad du kan göra är att ta av ringen när du diskar/håller på med vatten och se till att du är torr om fingret när du sätter på dig ringen. Guld ska inte ge allergi.

  • Jo, guld kan framkalla allergi. Ringen jag bar var av rent guld. Jag vet oxå att vi som har nickelallergi är mer känsliga för guld. Min fråga var om allergenerna fanns i alla typer av guld. I gult guld finns dom. Men finns dom i andra typer av guld? Jag har fått andra kommentarer där jag fått veta att gult guld och vitt guld ska innehålla dessa allergener men inte rött guld till exempel. Jag vågar inte chansa. Det blir silver för mig ❤️😊

   • Mitt barnbarn är också allergisk mot guld. När vi gjorde om en guldring till henne ,av gammalt guld, klädde juveleraren ringens insida med silver och pyttelitet, knappast synligt på ytterkanten. Det har fungerat ypperligt.

 2. Rött guld tål de flesta som har nickelallergi. Men du kan prova att tejpa fast en ring på överarmen och se om du får utslag, skrev en läkare på ett forum när frågan kom upp.

 3. Har du funderat på titanringar, de bör inte kunna släppa från sig något nickel? Och finns rätt fina.

 4. Jag kan inte ha guld på mig. Provat även att rengöra ringen dagligen. Det finns nickel blandat i guld. Många juvelerare tror inte det kan vara så. Jag o min man har nu för tiden olika ringar. Vi ”gifte” om oss.

  • Ja nåt ”skit” måste det finnas i dom. Det blir olika ringar för oss med 😊

 5. Det finns också vitguld och stål två andra bra material. Men jag vet inte men juvelerare borde veta❤️

  • Gult är ALLTID blandat. Är man allergisk så är man det på det bifogade ämnet. Inte på självaste guldet. Det enda jag tål är sterlingsilver och platin.

   • Man lär sig nåt nytt varje dag! Det får bli silver, det tål jag iallafall. Tack ❤️😊🙏🏻

 6. Grattis till förlovningen! Hoppas det blir rätt den här gången.
  Jag är också allergisk mot nickel, kan inte ha det ens en liten stund.
  Men däremot har jag både guld och silverringar som jag använder dygnet runt utan att få besvär!
  Kan du ha varit i kontakt med nickel utan att du tänkt på det. Både kranar och dörrvred till balkonger är allergiframkallande! Men jag tycker också du ska hålla dig till silver för säkerhets skull. Finns mängder av snygga silverringar. Lycka till.

  • Nej, det är guldringar jag är allergisk mot. Ingen tvekan. Jag ska kolla på titan och silverringar. Tack ❤️😊🙏🏻

 7. Grattis till förlovningen 😊
  Jag tror att du är allergisk mot koppar som då finns i rött guld. Min mamma blev det å fick byta från rött guld till vitt guld, sen fick hon ingen allergisk reaktion. Kolla för säkerhets skull upp vad som finns i vitt guld. Önskar dig all lycka till 🙏❤

  • Tack! ❤️😊🙏🏻 Jag litar inte på att juvelerarna själva vet vad de innehåller. Det blir nog silver ändå.

 8. Det varmaste lyckönskningarna till er båda💑💗💗
  Kan inte guld eller silver pga av nickelallergi
  Har testat mina s.k guldsmycken och det är inte guld utan väldigt mycket utblandad av annan metall. Kom inte ihåg vad. Men Albertsson och guldfynd ska du undvika. Det rådet fick jag. Gå till en privatguldsmed som kan hjälpa dig .
  Lycka till stooor kram

  • Ja precis, det är utblandat. Silver kan jag ha iallafall. Tack! ❤️❤️❤️😊🙏🏻

 9. Grattis till förlovningen <3
  Jag har nickelallergi och tål guld och silver. Men använder mest silver.
  Verkar vara olika kombinationer av allergi.
  Lycka till med förlovning och ringar.
  Kram till Er <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *