Lektion 14, 18/2

Det är dags för en ny återblick för att se vilka framsteg du gör i ditt Mirror Work. Idag lär vi oss att ge oss själva mer tid och uppmuntran på vår resa.

En återblick på veckan som varit

Grattis och bra jobbat! Du har åstadkommit så mycket redan. Just nu lär du dig hur din spegel kan hjälpa dig att bli betydligt mer medveten om orden du säger och saker du gör. Du lär dig att släppa taget om sådant som inte tjänar dig, och du blir mer medveten om hur du pratar med dig själv. Du lyssnar på dina egna ord och börjar att byta ut dom mot positiva affirmationer. Du jobbar oxå hårt med att omvända din inre kritiker till ett beundrande fan som kommer dyrka dig och berömma dig för dina insatser. Det är bra för dig!

Jag kan tänka mig att du fortfarande tycker att det här kan vara lite svårt att göra. Men snälla du ha tålamod med dig själv. Kom ihåg:

 • Det här är en resa av självkärlek och självacceptans.
 • Vi gör en livstid av självkritik och dömande ogjord.

Vanan att döma sig själv är inlärd. Det är totalt onaturligt, och det kommer att ta lite tid för dig att kunna slappna av på djupet och släppa taget om den. Kom ihåg att själva poängen med Mirror Work är att kunna se sig i spegeln och se vem man egentligen är när man inte dömer sig själv. Så avsätt en stund nu för att verkligen bekräfta ditt engagemang för den här resan, men oxå att komma ihåg hur många gåvor det finns här. Inte bara för dig utan även för alla andra i ditt liv. Till exempel:

 • När du slutar döma dig själv kommer du upptäcka att du inte heller dömer andra.
 • När du älskar dig själv mer så gör du det lättare för andra att älska dig, och du kommer att älska andra mer ovillkorligt.

Ditt inre barn

Ditt inre barn var i fokus under två lektioner den senaste veckan och du har modigt tacklat dom båda. Ge dig själv en stor kram för din insats! Du har presenterat dig själv för ditt inre barn och du börjar förstå vad ditt inre barn verkligen behöver. Du har även skapat tid för att omfamna ditt inre barn och låtit det få veta hur tryggt och älskat det är. Det här är verkligen ett kraftfullt arbete! Att ta dig tid att älska dig själv på ett sätt som du inte kunde älska dig själv på när du var yngre är verkligen en av de snällaste och kärleksfullaste saker du kan göra för dig själv.

 • När du älskar ditt inre barn läker du ditt förflutna, men du läker även din framtid.

Efter dessa 14 lektioner upptäcker du hur din kropp speglar dina inre tankar och övertygelser. Du börjar uppmärksamma din kropps meddelanden. Du börjar ge din kropp den kärleksfulla näring den behöver i form av uppmuntrande tankar och positiva affirmationer. Du märker oxå hur bra du kan må när du uttrycker dina sanna känslor. Kom ihåg att målet är att vara ärlig mot dig själv. När du är ärlig med vad du känner, när du accepterar alla dina känslor så hjälper det dig att läka, det hjälper dig att vara sann, det hjälper dig att acceptera dig själv. Kom ihåg att gratulera dig själv för ditt hårda arbete och för att du verkligen har gått in för att praktisera dessa spegelövningar.

Kom ihåg:

 • Det här arbetet fungerar inte om du inte gör det, men det kommer fungera om du gör det.

Genom att observera dina rädslor och tala till dom genom ditt Mirror Work så lär du dig en väldigt viktig läxa, nämligen att du inte är dina rädslor. Rädsla är endast en begränsning av ditt sinne. Rädsla är bara en tanke och du är inte dina tankar.

 • Du har alltid ett val mellan kärlek och rädsla.

Under veckan som gått har du praktiserat en av Louise Hay’s favoritprinciper som är: “Hur du startar din dag är oftast hur du lever ditt liv”. Det är så fantastiskt att du ger dig själv tiden att göra den här kursen för den kommer göra så mycket gott för dig och alla andra du älskar.

Mycket bra jobbat!

 • Vi förändrar våra liv genom det vi gör i nuet.

Vi skapar en annan framtid genom vad vi gör idag. Ditt framtida jag, ditt riktiga jag till och med, är väldigt tacksam varje gång du praktiserar Mirror Work, därför att när du praktiserar Mirror Work så hjälper du dig själv att se vem du verkligen är när du slutar att avvisa dig själv, när du slutar att döma dig själv. Och:

 • Ju mer du kan komma i kontakt med den du verkligen är desto lättare blir det för dig att vara den person i ditt liv som du är här för att vara.,

Affirmera:

“Världen, här är jag. Öppen och mottaglig för alla underbara saker som den här spegelkursen lär mig. Och så är det!”

Spegelövning

 1. Leta reda på ett foto av dig själv som barn när du var verkligt lycklig. Du kanske har ett kort på dig själv från ett födelsedagskalas eller när du lekte med kompisar eller när du besökte nåt roligt ställe.
 2. Tejpa upp fotot på din badrumsspegel.
 3. Tala till det lyckliga barnet på kortet. Tala om för barnet hur gärna du vill känna så igen. Diskutera med ditt inre barn om vad det är som håller dig tillbaka och diskutera dina sanna känslor.
 4. Säg dessa affirmationer till dig själv: “Jag är villig att släppa taget om alla mina rädslor”, “Jag är trygg”, “Jag älskar mitt inre barn”, “Jag älskar dig”, “Jag är lycklig”, “Jag är nöjd”, “Jag är älskad”.
 5. Upprepa dessa affirmationer 10 gånger.

Huvudaffirmation

“Jag är villig att endast se min storhet”

Se dig själv genom kärlekens ögon. Välj att eliminera alla negativa, destruktiva och rädslobaserade idéer och tankar från ditt sinne och ditt liv. Lyssna inte längre på- eller bli en del av dessa skadliga tankar eller konversationer som då och då dyker upp i ditt sinne. Föreställ dig idag att ingen kan skada dig därför att du vägrar att tro på att bli sårad. Oavsett hur rättfärdigat det än må tyckas vara så har du idag vägrat att hänge dig åt skadliga känslor. Du höjer dig över allt som frestar dig att bli arg eller rädd. Destruktiva tankar har ingen makt över dig. Se dig själv genom kärlekens ögon.

Upplev hur det är att vara du när du inte har någon rädsla i ditt sinne. Ta nu en stund och låt dig själv känna hur det är att vara du när det inte finns några dömanden, när det inte finns några skuldkänslor, när det inte finns någon negativitet överhuvudtaget. Skuldkänslor förändrar inte det förflutna. Du tänker och säger endast det du vill skapa i ditt liv. Du är mer än tillräcklig för allt du behöver göra. Du är ett med kraften som skapade dig. Du är trygg. Allt är bra i ditt liv. Se dig själv med kärlekens ögon idag. Se på världen genom kärlekens ögon.

Efter den här lektionen blir det en dags uppehåll utifall du behöver extra tid för att leta fram fotot för dagens övning. Ni som snabbt får fram ett foto kan upprepa en övning ni verkligen känner att ni behöver.

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

2 kommentarer

 1. Hej!
  Tack för allt du ger oss. Det är så spännande och lärorikt🙏😀😘.
  Finns texten kvar på ljusglimten?
  Det blir så mkt att skriva.
  Kram Monica😘

  • Tack snälla! Jag plockar bort lektionerna efter hand, men några ligger kvar (om det var det du menade) ❤️❤️😊🙏🏻

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *