Lektion 16, 25/2

Kärlek är dagens ämne. Oavsett om du vill frigöra en gammal kärlek, läka en trasig relation eller finna en ny kärlek, så kan du hitta ditt svar här.

Läka dina relationer

Idag handlar det om att läka dina relationer. Du kanske vill släppa taget om en gammal kärlek, reparera en relation, träffa en ny kärlek eller fördjupa den kärleken du har. Louise Hay brukar säga att ett krossat hjärta även är ett öppet hjärta. Och du förtjänar ett öppet läkt hjärta.

Titta dig i spegeln nu. Ser du den underbara kärleksfulla person som tittar tillbaka på dig? Det här är den viktigaste person du känner – dig själv.

 • Om du vill läka din relation så behöver du först förbättra relationen du har med dig själv.
 • Varför skulle någon vilja vara med dig om du inte vill vara med dig?
 • När du är lycklig med dig själv så kommer även alla dina relationer att förbättras.

En glad och lycklig person är attraktiv för andra. Om du söker efter mer kärlek så behöver du älska dig själv mer. Så enkelt är det. Och förtjänar inte du mer kärlek? Det betyder: inget kritiserande, inget klagande, inte skylla på andra, inget gnällande och inte välja att känna dig ensam.

 • Du kan vara ensam utan att känna dig ensam.
 • Det betyder att vara nöjd och tillfreds med dig själv här och nu, och välja att tänka tankar som får dig att må bra nu.

Om du glömmer det här och tänker en tanke som inte är kärleksfull, möt den med kärlek och medkänsla och tänk en annan tanke som är mer kärleksfull.

Det finns inte ett sätt att uppleva kärlek på därför att alla upplever kärlek olika. För att vissa av oss verkligen ska uppleva kärlek behöver vi känna kärlek genom kramar och närhet. Vissa av oss behöver höra orden: “Jag älskar dig”. Andra behöver kärleksbevis i form av exempelvis en blombukett. Det sätt vi föredrar att uppleva kärlek på är ofta det sätt vi själva känner oss mest bekväma med att visa det på. Vi behöver veta att det finns andra runtomkring oss som har sitt unika sätt att uppleva kärlek på.

Jag föreslår att du använder din spegel och jobbar på att älska dig själv varje dag från och med nu. Säg dina kärleksfulla affirmationer närhelst du kan. Visa den växande kärleken du har till dig själv. Behandla dig själv med romantik och kärlek. Visa dig själv hur speciell du är. Skäm bort dig själv.

Livet reflekterar alltid de känslor vi har inombords. När du utvecklar din inre känsla för kärlek och romantik så kommer den rätta personen, att dela din växande känsla av intimitet med, att dras till dig som en magnet. Alla finns dom här, väntandes på att vi ska “slå på” vår inre kärlek. Om du vill gå från ett “ensamhetstänk” till ett “uppfyllelsetänk” behöver du tänka i termer som skapar en kärleksfull mental atmosfär både inom dig och omkring dig.

Låt alla negativa tankar om kärlek och romantik blekna bort.

Istället, tänk på att dela kärlek, uppskattning och acceptans med alla du möter. Oftast så är kärleken du inte får kärleken du inte ger. Du kanske säger: “Jag har inte den där speciella personen i mitt liv än”. Älska alla; människorna du möter, brevbäraren, veterinären, alla du stöter på.

När du verkligen älskar den du är så är du centrerad, lugn och trygg, och dina relationer (både på hemmaplan och på jobbet) är underbara. Du kommer upptäcka att du reagerar annorlunda på olika situationer och människor. Ämnen/frågor som tidigare varit väldigt “heta” för dig kommer inte längre att verka så viktiga. Nya människor kommer att komma in i ditt liv. Kanske kommer vissa gamla vänner att försvinna, detta kan verka skrämmande i början men det kan även vara fantastiskt, uppfriskande och spännande. Kom ihåg att när du tänker glada tankar så blir du en glad person. Alla kommer att vilja vara med dig och alla dina nuvarande relationer kommer att förbättras och frodas.

Affirmera:

“Djupt inom mig finns en oändlig källa av kärlek”

Spegelövning

 1. Låt oss backa tillbaka till den första lektionen idag.
 2. Titta i spegeln och se dig djupt i ögonen. Säg denna affirmation: “Jag älskar dig. Jag älskar dig verkligen.”
 3. Säg ditt namn den här gången och se djupt in i dina ögon utan att vända bort blicken. “(Ditt namn) jag älskar dig. Jag älskar dig verkligen.” Denna affirmation är värd att upprepa om och om igen.
 1. Om du har problem i din relation eller i flera relationer, se dig i ögonen, andas djupt och säg: “Jag är villig att frigöra behovet av relationer som inte tjänar och stöttar mig.”
 2. Säg denna affirmation fem gånger i spegeln. Varje gång du säger den så ge den mer betydelse. Tänk på någon av dina relationer när du säger den.

Huvudaffirmation

“Jag lever i en cirkel av kärlek”

Visualisera att du innesluter din familj i en cirkel av kärlek, oavsett om de är i livet eller inte. Inkludera dina vänner, nära och kära, din make/maka, din partner, alla på din arbetsplats, alla människor från ditt förflutna och alla de människor du skulle vilja förlåta. Affirmera att du har underbara harmoniska relationer med alla där det finns ömsesidig respekt och omsorg från båda håll. Vet att du kan leva med värdighet, frid och glädje. Låt cirkeln av kärlek innesluta hela planeten, och låt ditt hjärta öppnas så att du har plats för den ovillkorliga kärleken.

Du är värd att älskas. Du är vacker. Du är kraftfull. Och så är det.

(För er som missat det så har influensan kommit hem till oss. Resterande lektioner publiceras i mån av ork och tid)

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

4 kommentarer

 1. Influensatider är tufft för alla inblandade och måste få ta sin tid. Ändå orkar du hålla ‘kurs’ med oss och ge oss vägledning. Det är stort och mycket kärleksfullt. Ljus och kärlek till dig och din familj.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *