Lektion 19, 10/3

Vi ägnar denna dag åt att tacka livet för dess många gåvor och att lära oss hur vi lever i tacksamhet varje dag.

Leva i tacksamhet

Visste du att överflöd och tacksamhet är vänner? Universum älskar tacksamhet! Ju mer tacksam du är desto större är flödet av magi och välstånd. Med överflöd menas inte bara materiella ting, det innebär även alla människor, platser och upplevelser som gör livet så underbart värt att leva. Det är en fantastisk känsla att vara synkad med livet. Du uppfylls av känslor som glädje, hälsa och kärlek. Och notera att du då kommer att få grönt ljus och alla de bästa parkeringsplatserna. Det är så här livet kan bli för oss när vi är i tacksamhet.

 • Universum är en generös givare av överflöd och det gillar att bli uppskattat.

Den här lektionen ägnar vi åt att tacka livet för dess många gåvor och att lära oss hur vi lever i en attityd av tacksamhet varje dag. Tänk på hur du känner dig när du ger en present till en vän. Om personen tittar på den, rynkar pannan och säger: “det där är inte min stil.”, eller “jag använder inte sånt här”, då är du nog inte så sugen på att ge fler presenter till den vännen. Å andra sidan, om vännens ögon lyser av glädje och han/hon uttrycker sin tacksamhet, då vill du gärna köpa fler presenter när du går in i en affär och ser något du vet att han/hon skulle gilla. Louise Hay lär ut hur vi accepterar komplimanger och presenter, hon affirmerar tillsammans med varje elev: “Jag accepterar med glädje, nöje och tacksamhet.”Universum måste älska sättet hon uttrycker sin tacksamhet på, för hon får alltid de mest underbara presenter. Louise Hay praktiserar tacksamhet dagligen. Så fort hon vaknar på morgonen säger hon: “Tack sängen för en god natts sömn.”

När du börjar dagen med att tona in på tacksamhet så blir det lättare att komma på många fler saker att vara tacksam över. Vid den tidpunkten då Louise Hay klivit upp ur sängen så har hon förmodligen redan hunnit uttrycka sin tacksamhet för 80 eller 100 olika människor, platser, saker och upplevelser i hennes liv. Vilket fantastiskt exempel!

Vid slutet av dagen, innan du somnar, gå igenom dagen, välsigna och var tacksam för varje upplevelse, även utmanande sådana. Förlåt dig själv om du känner att du gjort ett misstag eller fattade ett beslut som du inte tyckte var optimalt. Var tacksam för alla läxor du lärt dig, även smärtsamma sådana. Inuti dessa smärtsamma läxor finns ovärderliga skatter. När vi lär oss av dessa läxor kommer våra liv att förändras till det bättre. Gläd dig när du ser en glimt av din mörka sida. Det betyder att du är redo att släppa taget om något som har hindrat dig. Du kan använda dig av den här affirmationen för att föra in tacksamhet i dessa områden:

“Tack för att du visar mig det här, så att jag kan läka det och gå vidare.”

 • Låt oss spendera så mycket tid som möjligt idag, och varje dag på att vara tacksamma för allt det goda vi har i våra liv.

Om du har lite mindre av något i ditt liv idag så kommer det nu att öka istället. Om du har ett liv i överflöd idag så kommer även det att öka. Det är en situation som alla vinner på. Du är glad och Universum är glad. Den här tacksamhets-attityden ökar ditt välstånd. Så är det.

Använd den här affirmationen:

“Jag ger glädje åt livet, och livet ger kärleksfullt tillbaka till mig.”

Spegelövning

 1. Direkt när du vaknar på morgonen och öppnar ögonen, säg dessa affirmationer för dig själv: “Godmorgon sängen, jag är så tacksam för värmen och bekvämligheten du gett mig.”, “Åh älskade (ditt namn) det här är en välsignad dag.”, “Allt är bra”.
 2. Ta några minuter för avslappning i sängen och tänk på allt som du är tacksam över.
 3. När du är redo så kliver du upp och går till badrumsspegeln. Se vänligt och djupt in i dina ögon. Lista de många saker som du är tacksam över. Säg dom som affirmationer, till exempel: “Jag är tacksam för mitt vackra leende”, “Jag är tacksam för att jag känner mig fullständigt frisk idag”, “Jag är tacksam för att jag har ett jobb att gå till idag”, “Jag är tacksam för mina vänner som jag kommer träffa idag.”
 4. Varje gång du ser en spegel idag, säg en affirmation för något du är tacksam över i den stunden.

Huvudaffirmation

“Jag ger och tar älskvärt emot gåvor”

Djupt inom mig finns en oändlig källa av tacksamhet. Jag tillåter nu denna tacksamhet att fylla mitt hjärta, min kropp, mitt sinne, mitt medvetande och hela mitt väsen. Denna tacksamhet strålar ut från mig i alla riktningar och vidrör allt i min värld, och ännu mer att vara tacksam över kommer tillbaka till mig. Ju mer tacksamhet jag känner desto mer medveten blir jag om att utbudet är oändligt.

Uppskattning och acceptans verkar som kraftfulla magneter för mirakler i varje ögonblick. Om någon ger mig en komplimang så ler jag och säger tack. Komplimanger är överflödets gåvor. Jag har lärt mig att ödmjukt acceptera dom. Idag är en helig gåva från livet. Jag öppnar mina armar och tar emot hela måttet av tacksamhet och välstånd som Universum erbjuder idag. Jag kan ta emot det när som helst under dagen eller natten. Universum stöttar mig på alla möjliga sätt. Jag lever i ett kärleksfullt, överflödande, harmoniskt universum och jag är tacksam.

Jag vet att det finns tider i livet när universum ger till mig fast jag inte klarar att ge något tillbaka. Jag kan komma att tänka på flera människor som verkligen har hjälpt mig vid något tillfälle då det inte fanns en chans att jag skulle kunna betala tillbaka till dom. Men senare har jag i min tur kunnat hjälpa andra och det är så livet fungerar. Jag slappnar av och glädjer mig över det överflöd och den tacksamhet som är här just nu.

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

5 kommentarer

  • Det är högst frivilligt om man vill förändra sitt liv eller inte. Finns inga måsten.

 1. Tack fina du för stärkande ord och påminnelsen om det universella hjärtats magi och kärlek!

 2. Allt är övning sak. Läger dock upp det på annat sätt. Förmodligen för har har svårt med vara nöjd bekväm med att vart född. El så är det proces en. Ärligare säga så.
  Men mycket annat är jag nöjd över !
  Allt väsen allt det fins i ur skur. Att har rad med gåvor är som gör livet till en gnista. I det som fattas förståelse och mod.
  Är framåt i det jag känner mig dragen till. Driv som är enormt intensiv djup i mig. Så vanligt folk tycker är obekvämt för är säker i osynliga värden själv medveten tror på mig själv.
  Det liksom sticker i folks ögon. Alltid kört min väg på mitt sätt . Som en katt. 🐈
  Passar det inte dem så är deras förlust. Är berikad kunskapsbank. Då har haft motgångar kring krockar. In lärningen är dryg . Men grav intresse så blir det så klart lättare flytt.
  Men har ändå svårt med språket lustiga namn. Då andliga har väldigt krångliga namn. Som är blandras. El gamla svenska i mycket.

  När jag var liten fick jag gå till sån här tal nisse för tog genvägar när blev för svårt vilket blir tokigt. Nu mer lärt mig aceptera att är så el orkar inte bry mig aceptera mig där för länge sen . Anser utan min LSS allt det vem skulle jag annars vara. Bättre vända på det att är folkets förlust om dem har el dömer mig el inte orkar förstå. Utan enbart bara störa sig . För jag vågar göra min grej säga min sanning det har jag märkt både i pratiken och på av stånd att är jobbigt för folk vågar stå för värme känslig.
  Att inte är svenskt väder längre. Hålla det inom mig som ung jag kräks på den behandlingen mot mig själv jag mådde ju sämre av tiga dölja. Fly när vart kokande jobbigt på olika sätt. Inte våga fullt ut vissa mig utåt. Garderob liv höll inom en så där som chrem skräck filmen så mår jag känner mig så tänkte jag ofta vad hjälpte det mig inget verkligen ingenting.
  Nä nu står jag kvar in väntar lugnet.
  Att det ska blåsa förbi. Det är ju 2000 talet ändå. Inte 18 00 talet.

  Jag försöker i alla fall. Låtsas är inte min grej. Utan är rak när gäller om mig. Sen dålda problem som folk gjort är för inte vill såra andra i nöden. Så det är tungt nog ha det hemligt. El ja underversum vet påminer med men tycker är svårt knäcka det.

  Boxen har förvarnat för ska vara beräd.
  Gillar inte pang på plötsliga ändringar allt sånt över anloserar jag. Förändringar byta invana som är min napp trygghet. Så där är mycket jobb kvar. Då samhället totalt struntar i oss är
  Annorlunda särkillda behov. Så har även samhället mycket jobb med lära sig hantera oss som är spicgella. I lokal trafiken ja över allt . Det syns hörs när folk gör fel !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *