Rensa hemmet på 10 dagar – Dag 7

Börjar du se vilken skillnad det kan göra i ditt liv när du rensar vissa områden i ditt hem? (Denise Linn känner till många människor vars olika livsområden har börjat blomstra efter att dom har rensat hemma). Det är i sanning fantastiskt!

Idag vill jag att du fokuserar på en förvaringsplats i ditt hem. Den här platsen representerar saker och ting som är dolda för dig i livet (sådant du inte ser) eller sådant som du tryckt undan inom dig. Det kan vara sånt du ångrar i det förflutna, rädslor inför framtiden eller till och med ledtrådar angående din nuvarande livssituation.

Vinden kan representera dolda problem som tynger dina axlar, och källaren kan visa dig saker som ligger under ytan, saker från det förflutna och problem som du burit med dig under lång tid. Källaren är oxå din grund, hur trygg och säker du känner dig. Vinden kan representera din framtid.

Även om du varken har vind eller källare så gäller samma principer i ditt hem. Medan du utforskar och rensar dina förvaringsutrymmen, notera vad som finns högt upp, till exempel på högt belägna hyllor, och notera vad som finns på golvet, eller i lådorna långt ner. Det du förvarar i mittensektionen kan representera din nuvarande livssituation och kan påverka din dagliga energi.

När du börjar rensa så fråga dig själv:

  • Känner jag mig “stadig och stabil”, eller finns det en del oklarheter i mitt liv?
  • Lever jag under konstant press, eller känner jag att saker och ting hänger över mig?
  • Rör jag mig mot framtiden eller är jag fast i det förflutna?

Bestäm din avsikt för det här projektet – varför du vill rensa det här området. För som du vet, att rensa med en avsikt förbättrar resultatet tiofalt.

Här är några förslag på avsikter för att hjälpa dig komma igång, men den bästa avsikten är den du själv skapar utifrån din egen unika situation.

  • Ju mer jag rensar desto lättare blir tyngden på mina axlar.
  • Ju mer jag rensar desto stadigare blir min grund och desto mer balanserad känner jag mig.
  • Ju mer jag rensar desto lättare blir det att lämna mitt förflutna bakom mig.

När du har bestämt din avsikt så slappnar du av, blundar och skannar av rummet för att avgöra vilket område som känns viktigast för din avsikt. Det är inte nödvändigt att rensa hela rummet för att få fantastiska resultat i ditt liv.

Kom ihåg att halva tiden är för rensning och halva tiden är för städning.

Välj en nivå baserat på tiden du har till ditt förfogande.

  • Nivå 1 – 10 min
  • Nivå 2 – 30 min
  • Nivå 3 – 1 timme

Kom ihåg att gratulera dig själv när du är färdig!

……………………………………………………………………………

Jag bar upp en kartong från källaren och rensade bort alltihopa! Det var mestadels kläder min dotter haft när hon var liten. Några plagg sparade jag till min son och resten skänkte jag till Röda Korset. I den tomma kartongen packade jag ner alla saker våran hund hade när hon levde 😢. Det kändes som ett avslut, både sorgligt och välbehövligt på något sätt. Hennes saker får komma fram igen den dagen vi köper en ny vovve.

Älskade hund, du kommer alltid finnas i våra hjärtan. Electra ❤️

Källa: Denise Linn, Ultimate Clutter Clearing Challenge. För mer info se Dag 1

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

2 kommentarer

  1. Åh sån fin hund, Electra ❤. Blev rörd av din rens berättelse . Nu ska jag rensa en brudkista med allt möjligt som jag inte visste att jag hade 😄.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *