Tvillingsjälar – den som flyr och den som jagar

Detta fenomen kan förekomma i alla relationer

Det första jag vill poängtera är att detta scenario av “den som flyr” och “den som jagar” kan inträffa i alla själsliga relationer, det är alltså inte ett typiskt tecken enbart för tvillingsjälar.

Vissa påstår att det omöjligt kan röra sig om tvillingsjälar om den ene flyr från den andre. Jag hävdar att detta inte är sant. Tvillingsjälar är varandras direkta speglar och bär därför på de mest skrämmande lektionerna om att möta sig själv. Det är därför helt naturligt för många tvillingsjälar (inte alla dock) att gå igenom en sån här fas.

Maskulin och feminin energi

Den maskulina energin är känd som “den som flyr” och den feminina energin är känd som “den som jagar“, men de kan byta roller med varandra. Faktum är att både “den som flyr” och “den som jagar” är på flykt. “Den som flyr” flyr från förbindelsen och de starka känslor som uppstår samt från sig själv. “Den som jagar” flyr från självläkning då den förväntar sig att den andre ska fylla igen håligheterna i sitt inre. Båda flyr från att läka sig själva. 

Detta är ett mönster som sker omedvetet hos båda parter. Läxan är att de ska lära sig att upptäcka detta mönster och bli medvetna om det. Först då kan de stoppa den snurrande karusellen och göra stora framsteg.

Det är väldigt lätt att ta det personligt och gå in i offerrollen när din tvillingsjäl flyr från dig. Men kom ihåg att den de egentligen flyr från är sig själva.

En flykt från att känna

Dom flyr från att känna sina känslor därför att vilken intensiv känsla som helst (kärlek eller rädsla) kommer att dra upp känslor från det förflutna som de inte har bearbetat än. Speciellt maskulina är väldigt rädda för att öppna “maskburken” eftersom dom ofta har svårt för att bearbeta sina känslor i största allmänhet.

Dom är rädda för att dessa intensiva känslor ska rycka bort mattan under deras fötter och bli deras undergång. Så “den som flyr” (och “den som jagar”) undviker att se inåt och att känna sina känslor till varje pris.

“Den som jagar” har oftast all fokus på att skylla på “den som flyr” i ett slags försök att undvika att ta ansvar för att se inåt och att skapa sin egen lycka. 

“Den som flyr” flyr ifrån det som reflekteras tillbaka på dom själva genom dig. Dom flyr därför att dom oroar sig över att dom inte klarar av att läka sig själva, att dom inte kan förändras, att dom kommer att misslyckas och att dom inte är värda att älskas.

Detta är flyktbeteenden:

En flykt kan beskrivas som en vägran att kommunicera ordentligt eller inte kommunicera alls, antingen eller beteende, att hålla “den som jagar” på armslängds avstånd, klippa alla band, förneka att förbindelsen ens existerar, beter sig illa med flit för att stöta bort dig – så att du ska bli den som flyr, stannar i “säkra” relationer med andra så att de ska slippa möta sig själva, skaffar sig beroenden som distraherar dom…etc.

Men det finns hopp!

Fortsättning följer i del 2 framöver…

Kram /Ljusglimten <3

Källor: powerfulintentions.org, Limitless Minds 

ljusglimten

32 kommentarer

 1. Superbra inlägg! Tror många behöver höra just det här. Jag har dock några funderingar, hur vet man när det är ens tvillingsjäl? Och när ska man ge upp ett förhållande som är i ständig flykt?

  • Tack Ellen! 😊 Det är faktiskt inte speciellt vanligt att man möter sin tvillingsjäl eftersom de inte brukar inkarnera samtidigt. Men möter du din tvillingsjäl så vet du det garanterat! Det är starkt!!
   Jag skulle säga så här: om det är du som “jagar” så ge upp nu. Börja se inåt istället och jobba med dig själv. Låt den andre fly bäst den vill. Jag tror att den som flyr kommer till självinsikt snabbare om den inte “jagas”. Många kramar ❤️

   • Tack för ditt fina inlägg! Jag är övertygad om att jag faktiskt mött min tvillingsjäl och det har varit en kamp i många år. Nu har vi (han) brutit all kontakt och jag har det TUFFT, allt känn så fel…
    Eftersom jag just nu är den som jagar (har inte alltid varit så) så ska jag följa dina råd om att börja “ge upp” och se inåt. Det är bara så himla svårt att leva med vetskapen om att ha haft turen (eller oturen :-)) att hitta min tvillingsjäl men inte få vara med honom. Jag hoppas ju såklart på att han ska komma till självinsikt och hitta hem till sig själv (och vidare hem till mig/oss), det är svårt att “inte hjälpa till på traven”, förstår du hur jag menar?
    Finns det någon del 2 till detta inlägg? Du slutade med “det finns hopp..” och nu är jag såklart nyfiken på det hoppet 🙂
    Varmaste kramen till dig!

    • Förstår precis hur du menar! Det är fruktansvärt svårt. Såg att du hittat del 2 och 3. Kramar till dig ❤️❤️❤️

     • En fråga bara….tror du (om jag “ger upp”/släpper allt, lever mitt liv/följer min livsväg/låter honom fly bäst han vill…gör allt som jag “ska” osv)…tror du då att vi (som tvillingsjälar)kommer att förenas inom hyfsad snar framtid, alltså i detta liv? Går det att säga ungefär hur lång tid den som flyr behöver på sig för att hitta hem i sig själv? Jag förstår såklart att det är olika från person till person, men går det att uppskatta på något sätt…. 5 år? 10 år? förmodligen inte i detta liv el liknande?
      Ska man göra någonting för att försöka nå den andra? tex försöka connecta med hans själ genom meditation el likdanade? Eller bara låta vara? Vad tror du?
      Kramar igen <3

     • Jag tror att det bästa är att släppa helt och håller, fokusera på dig och ditt liv. Lev. Är ni tvillingsjälar så kommer ni att återförenas. Om det sker i detta liv eller nästa beror på hur mycket den som flyr har att lära sig. Kramar ❤️❤️😊

   • Hej igen!

    Nu hittade jag både del 2 och 3 🙂
    Tack snälla du för att du skriver om detta ämne. Det är inte lätt att hitta information om detta och jag känner verkligen att jag behöver stöd och pepp då det startar igång oerhört starka känslor och processer när man möter en tvillingsjäl.
    Jag mötte min för ca 15 år sedan och vi hade en romans i något år. Just då hade ingen av oss direkt upptäckt vår andlighet och ingen av oss förstod vad vi var för varandra. Han var helt förblindad av kärlek till mig men vid den tidpunkten var jag för rädd för att släppa in honom på riktigt pga viss problematik han hade från sitt förflutna. Det tog slut men han har sedan dess bott i mitt hjärta och jag har tänkt ofta på honom och känt mig dragen till honom i tystnad.
    Åren gick och vi båda har skaffat familj…
    Så för 4 år sedan korsades våra vägar igen, denna gången sa det pang och vi båda blev helt sålda på varann, även jag vågade släppa in 100%. Det vi upplevde i varandras närvaro var magi, det går inte ens att beskriva med ord .Först trodde vi att vi var själsfränder, men nu vet jag att vi är tvillingsjälar.
    Båda var i förhållande när vi tog upp kontakten igen så våra världar vändes upp och ner. Han var redo att lämna sin fru, jag var inte redo att lämna min man…vi hamnade i ofas men båda jobbade trots allt mot varandra. Efter många år är vi nu båda singlar och vi skulle kunna börja vara tillsammans, då flyr han. Stänger av. Bryter all kontakt. Blir elak. Skaffar en ny tjej och ska flytta ihop.
    Kvar står jag sårad och förvirrad.
    Under hela min process med att lämna min dåvarande sambo var han den som jagade. När jag väl lämnade fick han kalla fötter och drog. Han tycker att jag borde lämnat tidigare och säger att det nu är för sent.
    Men jag vet att han inte känner som han säger, jag kan honom innan och utan, han kan inte ljuga för mig, jag ser igenom hela honom, känner tom av honom fysiskt i min kropp.
    På ett sätt kan jag tom förstå varför han gör som han gör, för att jag förstår så väl hur han fungerar…
    Men det är så svårt att inte vara med och påverka honom….
    Så att som den jagande få råd och stöd till att “släppa/ge upp” är SÅ VÄRDEFULLT!!! För det är det svåraste jag har varit med om i hela mitt liv!!
    Vill bara ringa honom, skriva, åka till honom, få honom att vakna upp och inse….
    Det är nästan omöjligt att stoppa sig själv!
    Så TACK att du skriver, det hjälper jättemycket!!!
    KRAMAR KRAMAR KRAMAR

 2. detta inlägg var kusligt på flera sätt, din bild är mitt kraftsmycke, detta blogginlägg känns som det var skrivit direkt till mig …. förklarar så mycket , tack 🙂

   • Så klockrent…jag och min ex man.Först jagade hanoch jag flydde nu är rollerna ombytta. Vill läsa det 2 genast 😁 Tack för intressant och träffande läsning.

 3. I mit liv det är jag som jagade han. Jag slutade för ca 2 månader sedan. Jag visste och vet att han är min tvillingssjäl. Vi har levt ihop 30 år ihåp och 3 år som serbo för mer än 1 år sen sedan gick han ifrån mig. Och som sagt jag jagade han och kände hur han drog sig mer och mer undan. Vi är fortfarande gifta. Nu väntar jag tills han kommer tillbaka. Under tiden lär jag min läxa och jobbar med mig själv.

  • Bra jobbat! Det är verkligen inte lätt! Kramar ❤️❤️❤️

  • Alltså vilken intressant läsning! Jag är den som har jagat och mitt ex flyr från sina känslor. Vi har inte kontakt alls nu men jag är övertygad om att vi möts igen. Känner det så stärkt!. Ser framemot mer läsning. Stort tack från mig

   • Tack! Jag är den som har jagat. Men nu..två år senare har allt fallit på plats och vi ska nu flytta ihop. Ge inte upp hoppet! ❤️❤️❤️

 4. Ja vad säger man 🙂 när man behöver det som mest så trillar det ner.
  Jag har blivit jagad av en man i flera år och jag har sagt precis det du skriver till honom, att: jag inte kan fylla det hålet eller det han saknar i sitt liv, jag kan inte göra honom hel, utan detta är något han måste göra själv. Att läka inifrån. Jag är den som springer….för jag har inre fred och jag behöver inte någon för att känna mig hel. Men jag är heller inte säker på att han är min tvillingsjäl…
  Mycket intressant det du skriver om…

  Tack

  • Tack så mycket för dina ord! 😊 Nej, det är inte ofta vi möter vår tvillingsjäl här på jorden. Kramar ❤️

 5. vad händer om man träffar sin tvillingsjäl för tidigt? 🙂 kan man ses senare när båda är “redo”? mvh Amanda

 6. Vad gör man om man träffar sim tvillingsjäl igen efter 20 år. Vi var tidigare bara vänner i vår ungdom och nu efter20 år då jag är i ett bra förhållande som jag aldrig kommer bryta återförenas vi och då med plötsligt stark attraktion och vänskap för varandra

  • Svår fråga. Det enda jag kan säga är att du får lov att följa ditt hjärta. Kramar ❤❤❤

 7. Har. Ofrivillig fått veta att jag jag har en tvillingsjäl har alltid flytt för jag tror inte duger åt honom tror inte han har jagat mig precis han har haft andra o verkat nöjd med det ibland som hittar från hans sida men sen inget mera nu undan typ12_13år men kändes lika starkt som första gången jag såg honom på en mitorklubb tror inte han brydde sig så mycket när vi sågs i helgen efter uppehållet bara en klapp på axeln o kul o ses typ sen bara stack igen jag har varit så lessen druckit fått feldiagnos/medicin tänkt jag kommer dö för hälsan bara blev sämre men slutade medicinen o blev bättre genast vardag där igen nära på nätet där han var o nu åter åkte för att se han där jag visste han var i helgen blev så lessen mensen så glad igen varför inte han tittade inte ens åt mitt håll tänkte gå därifrån men kunde inte gick tillbaka blir så glad i alla fall att se honom förr tyckte. Jag bara försvann i ett glädjerus typ men när jag äldre o mer sansad även om jag blir typ överlycklig jag. Har flytt till religion som tröst då jag inte orkat med känslorna. Av saknad efterhonom. Skulle vilja träffa honom höra om han känner. Lika starkt och om det är så att båda känner samma sak hur övervinner man alla hinder känns precis som du skriver. Att hela världen. Är emot. När jag ska åka o se honom en gång. Händerfolk tränger fram emellan eller så tillfället. Försvinner med ar läst/hört att om båda vill så kan man träffas. Trots motstånd o hoppas. På det tack för du förklarar en del i din artikel. Du får gärna svara om du vill

 8. Hejsan
  Jag har sökt länge på nätet om min relation till min partner.
  När vi träffades i början så sa vi båda att det kändes som vi hade känt varandra hela livet.
  Jag har aldrig trott på sånt förut att man känner ett så starkt band till en person och att den andre med känner exakt samma känsla.
  Allt fungerade jättebra tills jag gjorde slut då jag inte kände något alls.
  Han blev helt förstörd men jag kände verkligen ingenting alls.
  Under ett års tid har vi blivit ihop och jag gjort slut säkert 7 gånger.
  När jag ser honom är han allt jag vill ha , men sen bara flyr jag.
  När det har varit slut så har det varit flera gånger som vi hört av oss till varandra då den ena av oss mått dåligt, nästan som att man känt på sig det.
  Jag har börjat må mentalt dåligt av detta nu då jag verkligen vill stanna med honom. Men jag vet inte hur jag ska gå tillväga.
  Han säger att det enda han vill är att leva sitt liv med mig.
  Ska tillägga att jag antagligen är bipolär, men har ej haft det såhär problematiskt förut.
  Vi blev ihop i fredags och idag sitter jag och känner mig osäker fast jag inte har en endaste anledning till det.
  Jag är väldigt orolig att jag kommer stöta bort han igen

  • Oroa dig inte, är det meningen att det ska vara ni två så kommer du inte stöta bort honom. Annars kan det vara så att ni är själsfränder, då kan man ha en väldigt stark vänskapsrelation exempelvis. Kram ❤️

 9. Hej,
  Har vad jag förstått träffat min tvillingsjäl och jag har även haft fruktansvärt ont i min kropp under lång tid då jag vet att personen mår väldigt dåligt. Har inte ont av mina tankar utan det kan komma när jag är djupt inne i andra saker. Tystnade för ganska lång tid sedan och jag vill bara att denna smärta skall försvinna.
  Hur skall jag bli av med att ha så ont i kroppen? Har vissa dagar när jag knappt kan gå 50 m. Är en driven person som vill göra saker. Är fruktansvärt.

 10. Kära fina Emma !!! Så rätt du har fast då när våra vägar möttes när jag bloggade här trodde jag inte alls på din teori om tvillingsjälsmöten. Jag var inte redo och mogen då.
  Idag vet jag mer ❣🤗
  Varmaste kramar och all lycka till med graviditeten 🦋❤
  //Stina (stinasresa)

  • Å tack snälla fina! Lycka till med ditt ❤️❤️❤️😊🙏🏻

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *