Naturlig antibiotika som våra förfäder använde istället för piller – Del 2 av 4

Del 1 finner du att läsa HÄR

4. Gurkmeja

Denna krydda är inte bara rik på färg och smak, den skyddar även kroppen mot skada. Gurkmeja kan både konsumeras samt användas utvändigt vilket gör den till ett väldigt bra val för att bekämpa bakterier. För att göra det fördelaktigare kan man kombinera två bakteriebekämpande substanser: blanda ihop gurkmeja med honung så att den får en pastaliknande konsistens och stryk sedan massan på det infekterade området på huden.

 

5. Vitlök

Vitlök har många kraftfulla egenskaper. Den kan bekämpa vanliga förkylningar genom att mota bort bacillerna innan de får en chans att störa dig. Vitlök innehåller allicin som den använder för att skydda oss mot jästsvamp, parasiter, bakterier och annat. Vill du leva hälsosammare på ett enkelt sätt – tillsätt mer vitlök i maten.

 

6. Grapefruktkärnextrakt

“The Journal of Alternative and Complementary Medicine” har publicerat en studie som fann att grapefruktkärnextrakt var effektivt mot fler än 800 olika virus och bakterier, över hundra olika svamp-stammar och många parasiter. Grapefruktkärnextrakt är rik på antioxidanter vilket boostar immunförsvaret, alkaliserar kroppen på ett naturligt sätt och stödjer matsmältningen då den förbättrar din nyttiga tarmflora.

 

Kram /Ljusglimten ❤️

ljusglimten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *