Naturlig antibiotika som våra förfäder använde istället för piller – Del 3 av 4

Här kommer den tredje delen! 🙂

Del 1 finner du HÄR

Del 2 finner du HÄR

 

Echinacea

Detta är en pålitlig ört som finns i många kök. Det har bevisats att konsumtionen av denna ört reducerar den mängd förkylningar som en person drabbas av i livet, och den förkortar även en redan pågående förkylning. Echinacea är ett utmärkt val att ta i förebyggande syfte.

Kål

Man har hittat svavelföreningar i kål – vilken tillhör den korsblommiga familjen som även inkluderar broccoli och grönkål – som visat sig effektivt mot att bekämpa cancer.

Vad många inte vet är att kål innehåller väldigt höga halter av C-vitamin. Endast ca 2,5 dl täcker 75% av dagsbehovet.

Kål är naturligt antibakteriell. Blanda i strimlad kål i salladen eller ha den som en sidorätt till maten. Du kan även pressa färsk juice av den (tillsätt honung då så den blir lite sötare i smaken) det är ett jättebra  sätt att förbättra matsmältningen, förebygga sjukdomar och även att stabilisera vikten.

Kokosolja

Det finns hur många fördelar som helst med att använda kokosolja. Den har naturligt förekommande anti-svamp och anti-mikrobiella egenskaper. Den är även fullproppad med antioxidanter.

Använd den till att stärka upp ditt immunsystem och för att balansera sköldkörteln, kolesterolet samt blodsockernivån.

Kokosoljan kan man både använda invärtes och utvärtes. Den är en av de mest mångsidiga och unika gåvorna från Moder Jord.

Kram /Ljusglimten 

 

 

 

 

ljusglimten

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *