5 tecken på att du är i en nära andlig relation

När det kommer till relationer vill de allra flesta av oss träffa den rätte, han eller hon med stort H, träffa den personen som kommer att förändra våra liv totalt. Men att finna den typen av relation kan vara likvärdigt med att försöka hitta en nål i en höstack därför att det krävs två personer som har utvecklats så pass mycket att dom kan se bortom egot. Det krävs två personer som har besegrat sig själva på djupet och som kan erbjuda varandra ovillkorlig kärlek och stöd. 

När du snubblar över en sådan relation känns det som att du flyter runt på ett moln därför att ni båda kan lyfta varandra så mycket högre än du någonsin trodde var möjligt. 


Här är fem tecken på att du är i en nära andlig relation: 

1. Ni försöker inte att ändra på varandra

I en nära andlig relation accepterar båda varandra helhjärtat. De försöker inte forma varandra baserat på deras egna ideal om hur en partner ska tänka, känna och agera utan de avgudar varandra för precis den de är. 

För att få en fungerande relation måste båda parter vara trygga i sig själva så att dom kan acceptera och uppskatta andra människor. När de har mött sitt ego och lärt sig att sätta det åt sidan kan dom verkligen älska och förstå andra. Detta utgör grunden för en vacker, intim och varaktig relation. 

2. Ni förbättrar varandras liv

En relation ska inte skydda dig från  stormar och den ska inte heller tjäna som en sista utväg till ett lyckligt liv. En relation ska snarare tillföra mer värde till ett liv som redan är fantastiskt, ett fantastiskt liv som du har byggt upp för dig själv. Människor som befinner sig i nära andliga relationer njuter redan helt och fullt av sitt liv, de blir tillsammans för att fortsätta sprida den positiviteten vidare till andra. Människor som är i dessa typer av förhållanden delar oftast ett gemensamt mål eller uppdrag i livet och de har sökt sig till varandra för att dela med sig av sina tjänster i egenskap av andliga varelser. 

I en nära andlig relation kan ni helt och hållet förlora er i varandras sällskap och närvaro utan att behöva tävla mot varandra, förminska varandra eller att försöka stärka era egna egon på olika sätt. Ni kan istället njuta av varje stund eftersom ni vet att ni båda har utvecklats så pass mycket att ni kommit förbi det där behovet av att få yttre bekräftelse och uppmärksamhet, därför kan ni till fullo uppskatta varandra. Ni gör inte varandra kompletta, däremot kompletterar ni varandra. Ni kan lära varandra värdefulla ting i livet samt jobba på att förbättra er själva tillsammans. 

3. Ni delar samma syn på livet 

Människor i nära andliga relationer delar ofta samma perspektiv på många viktiga delar av livet såsom religion, hur man uppfostrar barn, kost, arbete, sinne för humor och så vidare. Och eftersom dom delar så många trosuppfattningar stärks deras band ännu mer. De känner att dom förstår varandra på ett djupare plan då dom har så många liknande åsikter och värderingar i livet. 

Ni kanske inte är överens om allt men ni kan iallafall relatera på en djupare nivå och ni behöver inte slösa en massa tid och energi på att förklara er för varandra. Ni fattar helt enkelt och ni känner er trygga och bekväma på grund av det. 

4. Ni har djupa, meningsfulla konversationer 

Ni har en relation som varar efter det att spänningen och nyhetens behag bleknat bort. Ni har byggt er relation på en mental och känslomässig grund istället för att se till det fysiska, detta har gjort att ni inte tröttnar på varandra så lätt. Ni utnyttjar inte varandra för att tillfredsställa några basbehov utan ni sätter värde på varandras tankar och känslor. Ni lyssnar aktivt till varandra utan att avbryta. 

Ni känner er fullkomligt bekväma med att öppna upp för varandra och dela med er av era mest intima och chockerande hemligheter. Ni tänker inte till en extra gång på vad ni ska säga utan era konversationer flyter på från den ena idén till den andra med sån lätthet att ni helt plötsligt upptäcker att ni har pratat hela natten, men ändå känner ni att ni vill prata mer. 

5. Du är inte ute efter att din partner ska rädda dig 

Det viktigaste av allt är att du känner dig självsäker och hel på egen hand utan att ha någon vid din sida. Du har inget behov av att din partner bekräftar din existens eller accepterar dig. Du bara älskar att ha din partner där och det faktum att denne spelar en viktig roll i ditt liv. 

Hursomhelst så har du redan gjort det smutsiga jobbet att rädda dig själv. Du har insett för länge sen att endast du själv kunde befria dig från kedjorna som höll din själ fjättrad, och sen dess har du aldrig sett med samma ögon på relationer igen. 


Kram /Ljusglimten❤


ljusglimten

17 kommentarer

  1. Precis så är det. Ibland är det delar av det men det blir inte riktigt helt då när inte allt är med

  2. Mycket bra sammanfattning av en djup och nära relation. Alla gånger värd att bli påmind om. Tack!

  3. Tack för alla texter du delar m dig 🙏🏻 Älskar att läsa dem och ser framemot nya 😇🙏🏻❤️

  4. Exakt! Mycket bra beskrivet. Tack, jag fick ett stort leende i ansiktet och en skön känsla i mitt hjärta! 😀 <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *