Djuren som budbärare 

Djuren som budbärare


Djuren har ett viktigt syfte här på jorden. Dom finns vid vår sida som lärare, budbärare och som givare av ljus och kärlek. Dom hjälper oss att förstå världen vi lever i och dom lär oss mycket om det som fanns här innan oss och sådant som kommer att finnas här efter oss. 

Djuren är medvetna och kännande varelser och det är viktigt att vi behandlar dom med värdighet och respekt. 

Antikens folk har alltid betraktat djuren som heliga och deras beteende användes ofta som ledtrådar och tecken på vad Moder Jord hade på gång. 

Genom att iaktta djurens beteende kan vi få en bättre förståelse för energierna runt omkring oss samt en djupare inblick i intuitiva meddelanden och tecken. 

Precis som vi har andliga guider har vi även andliga djur med oss, kraftdjur. Dessa kraftdjur kommer till oss för att ge oss budskap/meddelanden eller för att lära oss någonting om våra egna förmågor och styrkor. Ibland händer det att ett visst djur dyker upp i vårt liv under en kortare tid för att ge oss en signal om något vi bör uppmärksamma. 

Finns det ett specifikt djur som brukar poppa fram lite då och då i ditt liv? I meditationer eller drömmar? På bilder eller ute i naturen? Då har det med största sannolikhet ett budskap till dig. 

Här kommer några vanliga djur och deras potentiella betydelser:

Hök: Höken har starka vingar och skarpa ögon. Om du ser höken upprepade gånger kan det vara ett tecken på att du behöver ta en noggrannare titt på något innan du går vidare. 

Örn: Örnen är ett tecken på andligt beskydd och att ta sig till en högre medvetandenivå. Kan betyda att du blir mer medveten om hur saker ligger till ur ett andligt perspektiv. Din andliga utveckling går framåt.

Korp/Kråka: Korpen är tyvärr ofta förknippad med dåliga varsel (skräckfilmer). Men ser du korpar eller kråkor vid upprepade tillfällen kan det betyda att du är redo att släppa taget om något eller att du bör göra det för att göra plats för nåt nytt i ditt liv. Nystart. 

Uggla: Du bör vara extra uppmärksam på din intution och din inre visdom. Ugglan påminner dig om att ta din magkänsla på allvar för den leder dig i rätt riktning. Ugglan kan oxå vara ett tecken på att du behöver tona in på din egen sanning, vara ett med den och agera efter den. 

Ödla: Du bör vara mer uppmärksam på dina drömmar och mål i livet. Kanske har du förlorat dem ur sikte, eller tappat tron på att du faktiskt kan uppnå det du önskar? Ödlan påminner dig om att du har det som krävs samt att du behöver ta dig tid till att se över din livsväg framåt. 

Orm: En kraftig påminnelse om din livskraft och dina passioner i livet. Vad brinner du för? Behöver du lägga ner mer tid på detta? Ormar kan även indikera pånyttfödelse inom något område samt healing/läkande. 

Spindel: Symboliserar kreativitet och att vara i kontakt med sig själv. Se din kreativa potential och följ dina idéer och visioner som dyker upp. Vad inspirerar dig? Bli inspirerad och låt kreativiteten flöda. Spindlar kan även vara ett tecken på din kontakt med Andevärlden. Det kan finnas någon som vill ge dig ett meddelande. Var uppmärksam. 

Trollslända: En påminnelse om att du inte är ensam, dina Skyddsänglar och andliga guider ger dig beskydd. Trollsländor kan även indikera att du är på rätt väg i livet, du är i kontakt med din själ. 

Nyckelpiga: En lyckosymbol. Kan indikera att saker och ting vänder till din fördel. Kan även vara ett tecken på att du bör visa tacksamhet för allt det goda du har i livet. Ett bra tillfälle att gå framåt och skaffa dig det du vill ha, uppnå drömmar och mål. 

Fjäril: En påminnelse om att du behöver förändra din “insida” innan du ser förändringar i den yttre världen. Du kan behöva släppa taget om eller förändra tankar, mönster, känslor, beteenden som håller dig tillbaka. Fjärilar kan även visa på att du är på väg in i en tillväxtfas livet. 

Varg: Var uppmärksam på de människor du omger dig med. Kan indikera att du behöver förenas med familj, nära och kära för att gå vidare till nästa kapitel i livet. Du kan behöva lära dig att acceptera hjälp från andra. 

Räv: Det kan finnas andra sätt att se saker och ting på. Andra sätt att agera. Du kan behöva förändra dina tankar angående något/någon. Ta inte saker och ting så allvarligt, sök glädjen och skratta åt struntsaker. 

Till sist

När du ser ett djur upprepade gånger så använd din intution/magkänsla. Det är alltid nyckeln till att tolka budskap/meddelanden rätt. 

Tips

Sök fakta om djuret. Till exempel egenskaper, beteenden, vanor och annat. Finns det likheter till din nuvarande livssituation? Utifrån den informationen kan du klura ut om du behöver förändra ditt eget beteende/vanor/mönster eller annat. 


Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

14 kommentarer

 1. Tack! Det behövde jag veta. Jag fick hjälp och stöd att tolka signaler som jag bad om.

 2. Hej underbara du♡
  Vilken härlig blogg, älskar att läsa dina intressanta budskap, och allt du skriver om.
  Lycka till med allt och må så gott, Puss & Kram♡ 🙂

 3. Hej!
  Du skriver så otroligt fint om djur.
  Du är väl vegan? Tack för en fin blogg. Känns som mycket talar till mig ❤

  /Tobias

 4. Hej jag var ute nyss med hunden då såg jag räv här uppe på vargheden första gången 2 gånger betyder det något?

 5. Hej Ljusglimten!
  Hamnade på din sida när jag sökte Djurens betydelse. ÄR i en svår Kris. Gör nu Harar i min atelje och undrar varför jag dras till dom…Har du några tankar?
  Tack för en fin sida <3

  • Kul att du hittade hit! Enligt Solöga säger haren: släpp taget och ge dig hän i glädje. Ta det avgörande steget nu. Min gåva till dig är att visa företagsamhet.
   Min rekommendation är att du tar kontakt med haren i meditation och frågar vad den vill säga dig personligen. ❤️😊

 6. Hej,Jag kan inget om fåglar eller liknande,Men känner en annan medvetenhet,Ser saker annorlunda.
  2 nätter i rad ute på natt promenad med hunden har jag fastnat på en fågel som sjunger.
  Igår när jag stått o tiitat på den .fick jag en tanke(Rödhake)).
  Nu googlade jag Rödhake,Och det var den Fågeln.
  Undrar bara har den någon symbolisk plats för den?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *