Ärkeängel Mikael: när bör du kalla på honom och hur märker du av hans närvaro? 

Mikael


Ärkeängel Mikael är förmodligen den mest kända av alla ärkeänglar. Han har blivit helgonförklarad, kyrkor har döpts efter honom, han figurerar flitigt i Bibeln samt i andra heliga texter. Både antika och moderna konstnärer porträtterar honom som en muskulös och atletisk ärkeängel med ett intensivt ansiktsuttryck och kraftfullt kroppsspråk. Han avbildas ofta med sitt svärd höjt, redo att spetsa en demon. Detta står för Mikaels huvudsakliga syfte som är att dräpa egot och rädslor. 

När bör du kalla på Mikael?

När du behöver beskydd. Han ingriper på mirakulösa sätt när det kommer till att rädda liv, skydda våra kroppar, nära och kära, fordon, ägodelar samt vårat rykte. 

 • Så fort du sätter dig i bilen bör du be Mikael om beskydd. 
 • Be honom att vaka över din cykel (eller andra stöldbegärliga föremål). 
 • Be om beskydd mot rädslobaserade/lägre energier. 
 • Be honom att vakta över ditt rykte eller din status på jobbet.
 • Be Mikael att visa dig ditt livssyfte. Han kan även visa dig nästa steg du bör ta inom alla områden i livet. Han hjälper dig att göra viktiga livsförändringar. 


Mikaels färger 

En lila som är så djup och intensiv att den lätt kan uppfattas som kungsblå, samt guld. 

Hur märker du Mikaels närvaro?

 • Du kan se eller skymta hans färger.
 • Du kan höra hans röst klart och tydligt, oftast i samband med kriser/trauman. 
 • Du kan höra eller känna hans vägledning i ditt sinne eller genom din magkänsla. 
 • Du kan få en bild av Mikael i ditt sinne.
 • Du kan uppleva en väldigt varm och behaglig känsla. 
 • Mikael kan avge glimtar av ljus när han är i närheten. 
 • Han kan visa sig i dina drömmar.

Om du inte litar på eller uppmärksammar hans närvaro ger han dig andra tecken, allt för att du ska förstå och märka av att han har hört dina böner och frågor. Mikael hjälper dig gladeligen att känna igen tecknen han ger dig. Be honom om hjälp med det om du behöver. 

OBS!!

Kom ihåg att Ärkeänglarna endast kan ingripa om du ber dom om det. 


Kram /Ljusglimten❤️

Källa: Doreen Virtue 

ljusglimten

31 kommentarer

 1. Tack Emma för fina inlägget kram ha en fortsatt fin kväll 🌻❤️🤗

   • Tack finaste du!
    Ja ber om beskydda mitt hem , min känsla att du finns viden sida att ja blir lugn i min mage. Min mage har varit orolig och har massa gaser det vill ja bli av med.och ja vill sova i trygghet hela livet.ja vill höra rösten ,känna dig och ja vill känna varm. Och behaglig känsla och se dig i drömmen att du finns vid min sida för alltid. Och tackar för informationen.

 2. Måste säga att jag inte riktigt förstår mig på den här artikeln? Ska ärkeängeln Mikael vakta min cykel???? Han finns och kan hjälpa med mycket. Men att be honom att vakta en cykel är ju bara hånade.

  • Ärkeängel Mikael beskyddar både människor och ägodelar. Inget är för stort eller för smått för Änglarna. Dom hjälper gladeligen till med allt vi ber dom om. Dessutom har dom förmågan att befinna sig på flera platser samtidigt så om någon ber om personligt beskydd eller beskydd angående ägodel har ingen betydelse. Att känna rädslobaserade känslor som “hån” exempelvis hör mänskligheten/egot till, inte änglarna. Be Mikael om hjälp att släppa taget om sådana känslor. ❤️

 3. Hur ber ni om hjälp, är det tyst i tanken eller säger ni det högt?

 4. Stort tack. Jag är glad att bli påmind ibland om våra fina vänner. Jag har haft en ett ljus som fyllt hela rummet. Jag såg det inte men min hund som verkligen blev rädd av det. Han berättade för en djurkommunikatör som då sade att det va en ärkeängeln som kom o att inte hunden skulle vara rädd. Efteråt va allt lugnt igen

 5. Tack snälla Emma🤗jag får så lugn känsla när jag läser dina budskap😇
  Mikael visar sig för mig när jag har bett om hjälp 😍❤

 6. Hej! Jättebra skrivet! Tack så mycket!
  Skulle du kunna skriva det samma om ärkeängeln Gabriel?
  Kram Peter

  • Tusen tack!! Gabriel finns med på min att-göra-lista ❤️❤️😊🙏🏻

 7. oerhört tacksam för denna blogg då jag ropar efter tecken från st michael och ljusets alla änglar. tack att ni hör min bön..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *