Dagens kort från Self-Love Oracles 5/2

Sorg är jobbigt och överväldigande men ack så nödvändigt. Du behöver tillåta dessa känslor att skölja igenom dig innan du kan släppa taget om smärtan.

Att sörja är aldrig lätt men en förlust av något slag drabbar oss alla förr eller senare. Något av det allra värsta vi kan göra mot oss själva är att trycka undan dessa känslor och förneka dom. Den här ovanan är ofta inlärd i tidig barndom (speciellt om vi ofta blev tillsagda att inte gråta) och det skapar en växande negativ snöbollseffekt på vår hälsa. När vi älskar oss själva lär vi oss att förstå hur vi hanterar vår ilska och sorg.

Sorg kan vi känna när vi drabbas av olika förluster, när vi är med om tragiska händelser, när vi tänker tillbaka på ledsamma minnen eller när vi sympatiserar med andras situationer.

Vi behöver tillåta oss att frigöra och uttrycka vår sorg på det sätt som är nödvändigt för oss. Vi kanske känner att vi vill vända oss till någon som förstår vår sorg. Och det är betydligt mycket hälsosammare att omge sig med stöttande människor istället för med dom som känner sig obekväma runt känslor och kanske ber dig att sluta gråta eller hur du nu väljer att uttrycka din sorg.

Om du är en sådan person som känner dig obekväm i sörjande människors sällskap så beror det förmodligen på att du själv bär på undertryckt sorg. Men försök att inte låta ditt obehag manifestera sig som ett hinder för andra att uttrycka sin sorg. Och ha förståelse för att det varken finns rätt eller fel sätt att uttrycka sin sorg på.

Det här budskapet är även riktat till er som går 21-dagars kursen just nu. Till er som har berättat om sorgsna känslor och plötslig gråt som uppstått. Spegelövningarna i kursen frigör undertryckt sorg så att ni känner och upplever det ni gör är helt naturligt. Se dessa reaktioner som något positivt och våga var i känslorna utan att döma. Tids nog så släpper det och ni kommer då att känna er flera kilo lättare!

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

8 kommentarer

  1. Har du börjat 21-dagars kursen ??
    Trodde den skulle gå ut på den här sidan men det har jag tydligen missförstått!!!
    ❤️❤️🌟

  2. Hej jag vill gärna vara med på kursen! Jag har väntat s och kollar din sida varje dag men inte funnit något om detta.. hur kan jg bli med i kursen?

    • Hej! Det var konstigt eftersom jag publicerat all info och alla lektioner här på min sida från dag 1. Tyvärr är det nästan försent att börja nu då kursen endast kommer att vara offentlig en begränsad tid. Kram ❤️

  3. Fantastiskt verkligen vilket vilket vacker budskap detta var redigt gudomligt verkligen önskar alla fantastiska människor ett under bara vecka och ett stort vackert ljus lyser över er

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *