Dagens kort från Self-Love Oracles 7/2

Det här kortet ber dig att stanna upp och fråga dig själv om du anstränger dig för mycket.

Ditt engagemang för att hjälpa andra ifrågasätts inte, men vissa gånger behöver du få ett gensvar på det du ger så att du inte bara ger och ger utan att få någonting tillbaka.

Eller så kan det vara så att du anstränger dig så mycket för att hjälpa någon annan (i all välmening) att du faktiskt hindrar den här personen från att växa och utvecklas. Även där är det viktigt med återkoppling så att du vet att din hjälp verkligen hjälper och inte stjälper på sikt.

De av oss som är empatiska, generösa och medkännande har lätt för att hamna i relationer som är ensidiga. Om du får betala ett för högt pris för att bry dig om någon annan och på så sätt försummar dina egna fysiska och emotionella behov behöver du stanna upp och göra ett val. Speciellt om situationen har pågått en längre tid utan att påvisa någon förbättring. Så istället för att gå runt och vänta på att någon annan ska uppfylla dina förväntningar så råder dig kortet till att skifta fokus tillbaks till dig själv och vad du behöver just nu. Att sätta ditt liv på paus genom att vänta in en annan person med sin agenda och sin själsresa är oftast lönlöst, i värsta fall får du vänta resten av livet och det gynnar inte din egen utveckling och din egen resa. Viktigt att ha i åtanke.

Hitta sätt att ge dig själv det du behöver, oavsett om det innebär att hitta nya stöttande vänner, att släppa taget om ensidiga ohälsosamma relationer eller att ge dig själv tid och utrymme att regelbundet ladda dina batterier.

Det är viktigt att du accepterar dina egna fysiska begränsningar och dina önskningar. Det hjälper dig att hantera din tid och energi på ett klokare sätt och du kommer då att må mycket bättre.

Om du vet med dig att du är en sån person som tar emot utan att ge något tillbaka: Kom ihåg att tacksamhet är gratis. Det kostar dig ingenting att säga Tack.

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

6 kommentarer

  1. Sann kärlek fordrar inget tillbaka, den vill bara ge, men när du lärt dej att ge så får du också tillbaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *