Ditt måntecken avslöjar vad du behöver

De flesta har koll på vilket stjärntecken (soltecken) dom har, men vet du vilket som är ditt måntecken?

Alla har vi en måne i vårat personliga horoskop, vårat födelsediagram. Våran måne säger oss en hel del om vårat omedvetna, våra instinkter, vad som driver oss, vad vi behöver och vad som ger oss näring som människor. Att veta vilket ditt måntecken är hjälper dig att förstå dig själv bättre och det hjälper dig att må bättre. Ditt måntecken säger dig en hel del om dina känslor och hur du bearbetar dina känslor. Det är en avgörande del i att förstå sig själv. Astrologi överlag kan säga väldigt mycket om oss själva, men måntecknet är en av de viktigaste bitar att lära känna i vårt horoskop. Och det kan även hjälpa dig att förstå andra människor. När du börjar lära dig om måntecken kan du titta på din familjs-, vänners- och kollegors tecken, då får du ett bättre hum om vad dom behöver, och när du vet vad någon behöver har du en bättre förståelse för han/hon och du kan relatera till dom på ett annat sätt. Likaså om du är en förälder, att veta ditt barns måntecken är ovärderligt, speciellt när dom är små, för bebisar kan ju inte direkt berätta vad dom behöver.

En annan sak om måntecken, om du inte kan relatera till ditt soltecken kan du upptäcka att ditt måntecken ger dig mer klarhet, speciellt i kombination med ditt soltecken.

Vilket ditt måntecken är beror på när du föddes. Du behöver inte veta exakt på minuten, men det idealiska är om du vet inom vilken timme du föddes. Du kan gå in på till exempel astroguide.se för att ta reda på ditt måntecken baserat på tid, datum och plats för din födelse.

Nu när du vet ditt måntecken så ska vi se vad det betyder. Vi delar in måntecknen i element: eld, jord, luft och vatten.

Eld

Om ditt måntecken är ett eldtecken (vädur, lejon, skytte) är du en person som behöver mycket spänning i livet. Du behöver passion, värme/hetta, drama och äventyr. Till exempel, en person som har månen i väduren behöver spontanitet. En person med månen i lejonet behöver mycket uppmärksamhet. En person med månen i skytten behöver äventyr.

Jord

Jordtecknen är oxen, jungfrun och stenbocken. Om du har månen i någon av dessa tecken behöver du stabilitet. Saker och ting behöver gå hederligt och rättvist till för att du ska kunna känna dig bekväm. En person som har månen i oxen behöver känna trygghet i de grundläggande behoven. En person som har månen i jungfrun behöver ha ordning och struktur på saker och ting. En person som har månen i stenbocken behöver ha ledarrollen.

Luft

Lufttecknen är tvillingarna, vågen och vattumannen. Om du har din måne i ett lufttecken så är du någon som behöver mycket intellektuell stimulans, en som behöver känna att du interagerar med människor. Du vill inte leva i en bubbla. Du vill utbyta idéer. Du vill befinna dig ute i världen. Tvillingmånen är någon som verkligen behöver kommunicera. Vågmånen är en person som verkligen behöver harmoni i livet. En vattumanmåne är någon som faktiskt behöver lite utrymme mellan sig själv och andra människor.

Vatten

Vattentecknen är kräftan, skorpionen och fiskarna. Människor med en vattenmåne behöver få uttrycka sina känslor. En person med månen i kräftan behöver mycket kärlek och bekräftelse. Skorpionmånen behöver få vara lite vild och galen. Personer med månen i fiskarna har en hel del känslor de behöver få ge uttryck för.

Blockeringar kan uppstå

Nu har du fått en god uppfattning om vad måntecknen behöver, och om du inte får det du behöver kommer du att börja känna dig blockerad. Så ta en titt på ditt eget måntecken och fundera på vad du verkligen behöver enligt ditt tecken och ta även en funderare på hur det relaterar till ditt verkliga liv. Kan du se hur ditt måntecken visar hur du är känslomässigt?

När vi känner till andra människors måntecken så vet vi vad dom behöver och då kan vi komma bättre överens. Ta reda på vad din partner har för måntecken. Det säger väldigt mycket om dom och på så vis kan vi förbättra relationen. Tänk på elementen. Vilket element befinner sig din måne i? Vilket element befinner sig din partners måne i? Eld och luft passar väldigt bra ihop, jord och vatten passar väldigt bra ihop. Om era måntecken är kompatibla är sannolikheten stor att ni har en mer stressfri relation. Om era månar är inkompatibla är chansen stor att ni har mer spänningar i relationen. Men när du lär dig om måntecknen så kan du faktiskt jobba för att lätta upp situationen med hjälp av informationen du skaffat dig.

Vilket är ditt måntecken? Känner du att beskrivningen passar in på dig? Dela gärna med dig i en kommentar.😊

(Jag har månen i skytten…och ja, jag behöver ett äventyr lite då och då! Det får inte bli för händelselöst för då klättrar jag på väggarna.😉)

Kram /Ljusglimten❤️

Källa: Yasmin Boland

ljusglimten

14 kommentarer

  1. Förstår inte hur jag kan finna ut mitt måntecken 🤷‍♀️ född på morgonen i skyttens tecken 27/11.. hjälp😅

    • Gå in på sidan jag tipsade om i inlägget. Fyll i datum, tid och vart du är född. Sen räknar den ut det åt dig ❤️❤️😊

  2. Månen i Tvillingarna och Solen i Väduren.
    Det bäddar för långa, hetsiga diskussioner om allt mellan himmel och jord.
    Tyvärr har Google förstört möjligheten till att sitta en hel natt och diskutera då svaren på allt finns ett knapptryck bort.

  3. Tvillingarna i månen, stämde väldigt bra på många punkter. stenman i soltecken.. Så undrar man varför man är som man är 🙂

  4. Jag har månen i oxen och solen i skytten. Egentligen är skytten en livfull/äventyrlig person men det blir en “konflikt” då oxen strävar efter tryggheten – tror jag.. Kul att jag hittade detta. Finns mycket spännande i astrologin. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *