Dagens kort från Dreams of Gaia Tarot 3/12

Hjälten kommer upp idag och det kortet representerar någon/några vi beundrar för deras fantastiska egenskaper, deras stora mod och deras vilja att kämpa för- och rädda de svaga och sårbara.

I forna tider kunde hjälten komma inridandes för att rädda byn och byborna från tjuvar och banditer, damer i nöd samt kämpa mot orättvisa.

I dagens samhälle kan hjältarna vara sådana som räddar liv, som vårdpersonal, poliser, brandmän och soldater – vanliga människor som tjänar och skyddar och ibland riskerar sina egna liv för att rädda andras, och till exempel läkare som åker till länder som är drabbade av krig och svält. Hjältarna kan vara miljöaktivister som ställer sig i vägen för “faran” för att rädda skogarna, haven och djuren som vistas där. Hjälten kan vara mamman som hoppar från en brinnande byggnad för att rädda livet på sitt barn, mannen som springer ut framför en bil för att knuffa undan en annan person, eller den som själv riskerar att drunkna för att rädda någon som hamnat i vattnet. Hjälten kan vara någon som griper in när han/hon ser någon annan bli misshandlad, mobbad eller när barn/djur far illa. Det finns många vardagshjältar som inte uppmärksammas offentligt.

En hjälte tjänar andra utan att tveka, de tjänar andra för en väldigt liten- eller ingen belöning alls, dom tjänar andra helt enkelt därför att det är det rätta att göra. De är vanliga människor som utför handlingar utöver det vanliga.

Sen finns det oxå en “hederskod” som alla kan välja att leva efter, och gör vi det blir vi oxå hjältar. De som följer hederskoden är ärliga och lojala människor som vill göra gott. De är hövliga och respektfulla. De vet att långvariga relationer byggs på ärlighet, tillit, respekt och lojalitet. Dessa är män som hedrar och respekterar kvinnan, inte för att de ser dom som svaga utan för att de ser dom som partners, hjälpare, de som föder fram liv, vårdare. Han är där för att skydda den som vårdar. Att skada en kvinna eller ett barn ser han som det värsta brottet. Och tvärtom, kvinnor som hedrar och respekterar mannen, inte för att dom ser sig som underlägsna utan därför att de är jämställda.

De är rättvisa och kämpar för rättvisan, även då lagen och rättvisan står i konflikt med varandra. De som lever efter den här “hjältekoden” kommer att kämpa för att försvara de som inte kan försvara sig själva även fast det innebär att de behöver bryta mot någon lag. Dom gottar sig inte i andras smärta och lidande. Dom vägrar vara delaktiga i skvaller och rykten. De tror på kärlek, engagemang, heder, rättvisa, integritet, förlåtelse, ärlighet, respekt och att tjäna. Det är dessa grundvärderingar som inspirerar dom att tjäna det högsta bästa på ett osjälviskt sätt. De strävar efter att vara den bästa versionen av sig själva – för mänsklighetens bästa, de förblir ödmjuka därför att de inte är ute efter att vinna fördelar eller status. Dom förstår oxå att ingen är perfekt! Dom är inte perfekta själva heller. Dom har begått misstag och kommer fortsätta att begå misstag – precis som alla andra. På grund av det visar dom barmhärtighet och ger andra en ny chans och möjlighet till försoning.

När “Hjälten” dyker upp så ombeds du att omfamna den här hederskoden (hjältekoden), att agera osjälviskt för det Högsta Bästa. Det är dax att vara den bästa personen du kan bli, att vägra småaktigheter och beteenden som gör dig mindre än vad du kan bli. Alla kan inte utföra stora hjältedåd och det är inte heller menat så. Men, du kan välja att höja dig själv och bemöta och behandla andra med värdighet, vänlighet och medkänsla.

Bli den förändring du själv vill se i världen.

Häromveckan såg vi att en äldre granne ramlat och låg utomhus i regnet, hans fru, som är väldigt ostadig på benen och går med rollator stod förtvivlat bredvid och grät för att hon inte kunde hjälpa honom upp. Vi fick in honom i bilen och körde honom till akuten. Där upptäcktes att han krossat ena knäskålen. För oss var det en självklarhet att hjälpa till och vi tänkte inte så mycket mer på det sen, men dagen efter fick vi stora tack från två (väldigt rörda grannar) som deklarerade att det minsann inte var så självklart för alla att hjälpa som vi gjorde! Det känns helt fantastiskt att kunna vara en medmänniska och hjälpa andra.❤️

Mer medmänsklighet åt folket!

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

4 kommentarer

 1. Tack ! Vist gör det är sån person också.
  Sån jag har vart länge sån sort ser dem som många trampar på faktiskt..
  Har svårt titta på också. Så jag av skyr dominant fullhet fräkt! Inte bang prata för andra det känns rätt flytter på som bara den när det väl gäller är enormt viktigt!
  Kan även känna på mig då inte bang stå i vägen !!! Känner mig odödlig för andarna mm tycker jag är så viktig så känner lugn inför stå för andra idiotiska elakheter.
  El när jag vet har rätt. Finns dem som gillar bråka. Men har jag inte tid vänta för anan fram för mig. På det inte sa till personamen i tid.
  Då gör jag allt vad jag kan för fullborda det ska. Då var andarna med jag vart själv så tagen av det så undversum tog över befälet var coolt samtidigt frustrerande på hur folk är.. men kände på mig förre var laddat i luften. Då sa jag till ni får gripa in !!!! Samt märkte på hunden med var nått på gång. . 16 april i år hände deta kommer jag allsrig glömma! Varmt var det som fan rent utsakt samt ont i knät skulle till läkaren den dagen viktigt passa tiden och buss !! Så folk är risk så är det.
  Som köra bil är med risk. .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *