Dagens kort från Divine Circus Oracle 4/12

Kortet pratar om det Falska Ljuset.

Det här Falska Ljuset är väldigt vanligt inom det andliga. Väldigt många har “fastnat” i Ljus- och Kärlek-bubblan. De tror att allt som existerar är ljus och kärlek, att det enda vi ska fokusera på är ljus och kärlek, det enda vi ska se är ljus och kärlek. Det finns inget mörker, det finns inga onda väsen. Allt som är verkligt är Ljus och Kärlek. Punkt. Problemet med det här är att om man bara väljer att se Ljus och Kärlek så blir man förblindad, det här Falska Ljuset skymmer sikten så att man inte kan se klart, man ser inte sådant man behöver se. Många använder det här Falska Ljuset som en flykt från verkligheten, denna flykt kan vara både medveten och omedveten. Man väljer att bara se och leva i Ljus och Kärlek för att slippa ta itu med sitt eget mörker, sina inre skuggor. Eller så är man rädd för att möta verkligheten i den yttre världen eller i vårat Universum. Här finns en djupt rotad rädsla för att se eller möta ondskan eller annat obehagligt. Det är mycket tryggare att leva i sin Ljus och Kärlek- bubbla, i det Falska Ljuset. Det är mycket tryggare att bara välja att se det ljusa och goda.

Vi lever i ett Multiversum där ALLT du kan tänka dig och MYCKET mer existerar! Där finns både mörker och ljus. Kärlek och hat. Godhet och ondska. För att kunna se klart behöver du inse och acceptera det här. Du behöver våga se annat än ljus och kärlek. Du behöver våga möta ditt inre mörker och jobba med det så att du kan bli hel. Det finns alltid två sidor av ett mynt, i det här fallet: Ljus och mörker. Båda behövs för att balans ska råda. Om man bara ser och accepterar den ena sidan blir det obalans. Yin och Yang.

Våga kliva ut ur din trygga bubbla. Våga se. Våga möta. Kunskap är makt. Kunskap är kraft.

Allt är inte guld som glimmar. Bara för att något lyser starkare, eller verkar lysa starkare, så behöver inte det betyda att det är hela sanningen. När man kommer till insikt så ser man att det man trodde var guld egentligen var kattguld. Guld skapas när man integrerar ljus och mörker. Det är Alkemi. Så var det för mig när jag upptäckte att jag var “fångad” i det Falska Ljuset.

Ljus och Kärlek är fantastiskt och det är det vi bör utgå ifrån…men Ljus och Kärlek är inte allt som existerar i den här världen, inom dig eller i vårat Universum.

Om du inte börjat jobba med dina skuggsidor ännu så är det hög tid för det! Alla förändringar börjar med dig själv. Boktipset för ändamålet är (som jag skrev mer om i gårdagens budskap): Krama din skugga, av Debbie Ford.

Kram /Ljusglimten❤️

ljusglimten

8 kommentarer

  1. Tack söta du ! Så är det många gör så. Jag är konstig fast pp bra sätt tacksam över det. Det är som jag är inprogmerad i det som är viktigt.. om är nått nytt ovant så är som andarna förklarar visar alltid känt lugn över ämnet. Gjord livet som är farligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *